Лидерът на Демократична България Христо Иванов проговори за коалицията с

...
Лидерът на Демократична България Христо Иванов проговори за коалицията с
Коментари Харесай

Христо Иванов проговори. Ще прави ли коалиция в Кирил Петков?

Лидерът на „ Демократична България ” Христо Иванов проговори за обединението с Кирил Петков. Той я обвърза с газовата рецесия, като разгласи, че тя е нужна, с цел да се опълчи България на „ Газпром ”.

„ Газпром “ не е просто търговец или снабдител, той е геополитическо оръжие на Русия, която е в тежка борба не просто с Украйна, а и с Европейски Съюз и НАТО, а и с целия интернационален ред, на който се крепи нашия метод на живот, разяснява Иванов в изявление за бТВ.

По думите му политическата цена да се обвързваме с „ Газпром “ е основна част от казуса.

" Първата задача, която Румен Радев сложи на служебния кабинет, беше да не позволява въвличането на България във войната. Тази фраза прикрива политиката на мним неутралитет по отношение на Русия ", добави той.

„ Затова предлагаме коалиция на сътрудниците от „ Продължаваме промяната “, тъй като изискванията, при които беше образувана четиричленната коалиция в предишния парламент преди войната, се трансформираха, откакто тя стартира. И тази смяна не е нещо, което можем да пренебрегваме “, сподели още той.

Междувременно обаче сизтече информация от договарянията сред двете обединения, съгласно която „ Продължаваме промяната ” към този момент отказвали предизборна коалиция и общи листи. Причината била в лични социологически изследвания, които давали на хората на Кирил Петков повече проценти за Народното събрание, в случай че се явят независимо на изборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР