Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще опитат да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще опитат да
Коментари Харесай

БСП реши окончателно: Ще опита да състави кабинет, предлага Василев за премиер

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще опитат да сформират кабинет.  

Това стана ясно в края на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на което социалистите трябваше да вземат решение за ориста на третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

" В последните седмици водихме договаряния за сформиране на държавно управление безусловно почтено, водени само от желанието да подсигуряваме непоклатимост на България и успокоение на хората. През този интервал изработихме управническа и законодателна стратегия за идващите 6 месеца. Тя е насочена в следните сфери - продължение на битката с корупцията и кражбите, в програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за ръководител. Трета част е поддръжка на фамилиите и семействата в тежките месеци, които ни чакат и четвъртата част е законите, които са нужни да се премат по Плана за възобновяване и резистентност, с цел да подсигуряваме всички ограничения през идващите години ", уточни Нинова. 

На Националния съвет на партията управническата стратегия е била подкрепена с огромно болшинство - 96 „ за ”, 15 „ въздържали се ” и 2 „ срещу ”.

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР