Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че нито една промяна

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че нито една промяна
Коментари Харесай

Нинова: Нито една промяна на първо четене в Конституцията няма да остане същата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че нито една смяна на първо четене в Конституцията няма да остане същата при гласуването на второ четене. Пред Би Ти Ви тя сподели още, че доста от текстовете ще бъдат оповестени за противоконституционни и ще паднат в съда. Според нея задачата на измененията в главния закон е да се овладеят правосъдната система, прокуратурата и регулаторите.

Промените в Конституцията бяха гласувани на първо четене в края на предходната седмица. В една от тях се разрешава хора с двойно поданство да бъдат министри, което съгласно Нинова е неуместно. По думите ѝ няма нито една страна в света, която да разрешава нещо такова.

Нинова още веднъж стартира концепцията си за налог върху свръхпечалбите на банките. Този път тя даже уточни с какъв брой да бъдат облагани банките. Според водача на Българска социалистическа партия 15% от свръхпечалбата може да бъде събирана от страната и да се насочва към стопанската система или разнообразни обществени действия. През уикенда министър председателят Николай Денков също разяснява тематиката, като разгласи, че не се обмисля въвеждането на налог върху свръхпечалбите на банките. Той обаче ги прикани " да намалят таксите, тъй като имат задоволително благоприятни условия да печелят през лихвите ".

" С апели няма да стане. Трябва закон и здрава ръка. Таван на таксите би трябвало да има ", сподели още Нинова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР