Лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря, че е имало предварителен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заподозря, че е имало предварителен
Коментари Харесай

БЪЛГАРИЯ Нинова заподозря умисъл този мандат да не се състои

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заподозря, че е имало прелиминарен план този трети мандат, връчен им на тях, да не се състои. Това разяснява тя пред.

"Започвам да мисля, че от „ Има подобен народ” въобще не са имали планове да вземат участие в съставянето на държавно управление. Има Такъв Народ имитираха, има нещо, което форсира тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Обсъждан е Асен Василев за министър председател ", уточни Нинова.

Според нея всеки може да приказва в партията си каквото реши, а Христо Иванов ѝ се е обадил, с цел да се извини.

"Органите на Българска социалистическа партия ще решат дали ще бъде върнат мандатът. Има Такъв Народ употребиха записа на Демократична България като мотив да изоставен договарянията. Христов Иванов им го даде. От яростта, политическото озверяване и експанзията на ГЕРБ и Движение за права и свободи се вижда, че имат същински боязън да не се случи битката с корупцията посредством смяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и взеха решение да пернат Има Такъв Народ. Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, Има Такъв Народ я получиха и я върнаха без неговото име ", уточни тя. И посочи, че срокът на мандата е мотив за нападки към Българска социалистическа партия.

Пак имаше апели към нас, само че да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, в случай че не се върне мандата. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега за какво е тази разлика? Заради последните 7 месеца. Разбраха, че няма да има амнистия за обири, задкулисие и корупция ", съобщи вицепремиерът в оставка.

По думите ѝ не са водени диалози Има Такъв Народ да нямат министри в възможен нов мандат. "Никой от сътрудниците не е поставял такова изискване. Това, че се върти в диалог на Демократична България, не значи, че е вземано решение по този въпрос ", безапелационна бе Нинова. И добави, че записът на Демократична България не е мотив за отдръпване от договарянията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР