Лидерът на БСП Корнелия Нинова продължи Балканската си обиколка с

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова продължи Балканската си обиколка с
Коментари Харесай

Нинова в Албания: Присъединяването към ЕС е важно най-вече за гражданите

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова продължи Балканската си обиколка с посещаване в Албания, където се срещна с премиера Еди Рама, с ръководителя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Микеле Николети и представители на леви партии от Европа и Западните Балкани.

Премиерът на Албания показа пред участниците в срещата подготовката на страната за кандидатстване за участие в Европейски Съюз. Проведе се полемика за метода, по който гражданското общество и икономическият бранш могат да допринесат към процеса на присъединение. " Не единствено,че могат да допринесат, само че те би трябвало безусловно да бъдат включени в този развой ", съобщи Корнелия Нинова. Според нея разширението е значимо освен за държавните управления и политическите елити, а най-много за народите на Балканите.

" Широка гражданска поддръжка ще даде подтик на договарянията. Едно властимащо гражданско общество е детайл на всяка една народна власт. Западните Балкани са изправени пред редица провокации като спазването върховенството на закона, битката с корупцията, икономическата и обществена кохезия. Гражданите са главен мотор за превъзмогване на тези проблеми ", съобщи още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР