Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на днешното

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на днешното
Коментари Харесай

Нинова се подигра на Никола Минчев, кога ще е шеф на парламента

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи при започване на днешното съвещание на 49-ото Народно заседание, че партията няма да поддържа кандидатурата на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание. В същото време тя се подигра на схемата за ротационно председателство на Народно събрание, в която странна роля е отредена на представителя на " Продължаваме промяната-Демократична България " Никола Минчев.

Според Нинова съглашението за ротационно председателство е противоконституционно.
-->
Тя обвърза законодателната стратегия, препоръчана от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с приемането на бюджет и образуването на държавно управление сред двете обединения.

" Честито на Никола Минчев - ще бъде ръководител през лятната почивка. Това е следващ удар против престижа на Народното събрание. По-важното, обаче, от тази уйдурма, е законодателната стратегия. В тези оферти има положителни и нужни закони, част от които и ние поддържаме. Разбира се, има и такива, които няма да подкрепим. Въпросът ми е: " Чия е тази стратегия? ". Част от тези закони са от служебния кабинет, други - от кабинета " Петков " - незавършени, други от предишния парламент. Въпросът е кой застава зад тези закони - обединението на дежнтълмените? Добре! Но знаете ли какъв брой коства тази стратегия и по какъв начин оферирате тази стратегия без бюджет? И кого сега залъгвате, че вършиме болшинство за законодателна стратегия, само че няма да вършиме държавно управление - това са приказки за наивници ", сподели Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР