Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов в нареждане

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини Бойко Борисов в нареждане
Коментари Харесай

Нинова: Със смяната на външния министър Борисов призна, че служебният кабинет е негов

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упрекна Бойко Борисов в " разпореждане и договаряне " на служебния кабинет " Главчев ", откакто късно в понеделник министър председателят освободи служебния министър на външните работи Стефан Димитров. За неговия пост е препоръчан депутатът и заместник-председател ГЕРБ Даниел Митов.

" На кого и в какво качество водач на партия предлага и договаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да организира почтени избори равно далечен от всички партии!? Някой има ли още подозрения чий е този сякаш длъжностен кабинет? ", пита Нинова.

Предложението на Главчев идва единствено часове, откакто водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи на партийно заседание, че в случай че не бъде заменен министъра на външните работи, служебният кабинет губи неговата поддръжка.

" Защото външният министър трансформира доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на защитата и нашата партия, " разгласи Борисов след присъединяване на двама министри - на външните работи и на защитата във конгрес за сигурността на Черно море.

По думите на водача на социалистическата партия " преди малко Борисов призна, че (кабинетът) е негов. Редил го, договарял го е, подрежда му, заплашва ".

Това е втората промяна, която Димитър Главчев прави в Министерството на външните работи, откогато получи мандат за длъжностен министър председател.

В първичния лист на министрите Министерство на външните работи трябваше да се управлява от Ивайло Ценов - консул на България във Виена.

Той обаче беше заменен от Стефан Димитров в деня, в който президентът Румен Радев подписа указа за назначението на служебно държавно управление. Още тогава Бойко Борисов разгласи, че не би избрал този човек за министър на външните работи, в случай че подредбата на кабинета зависи от него.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР