Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която традиционно е водач на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която традиционно е водач на
Коментари Харесай

БСП-София отряза Нинова от листите си

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която обичайно е лидер на алената листа в 25-и регион в София, този път  въобще не попада в плана на лист с кандидат-депутати, който бе гласуван от градската организация. Това излиза наяве от известие на БСП-София, изпратено до медиите. Всичко това идва на фона на нестихващите исблъсъци в алените редици, откакто преди към две седмици от тях на конгрес бяха изгонени 13 социалисти.

Освен Нинова, прави усещане, че в листите липсва и името на Георги Свиленски, който бе зам.-председател на ПГ на левицата в предишния парламент, както и на Христо Проданов, който е секретар на Изпълнителното бюро.

На предходния избор Проданов водеше в 23-ти регион, а Свиленски - в 24-ти.
 
Българска социалистическа партия в София разчита на водачи на районни организации да изнесат огромната борба в акцията за предварителните парламентарни избори на 2-ри април, се показва още в известието на градската алена организация.

В 25-ти МИР първи е Милко Панов, член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София , който е ръководител на районната организация на социалистите в Нови Искър. Той е бакалавър по " Библиотечен и информативен мениджмънт " от УниБИТ.

В 24-ти МИР лидер е ръководителят на Българска социалистическа партия в регион " Искър "  Борис Цветков. Той е магистър по математика, член е на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и е някогашен депутат и общински консултант.

На първо място в 23-ти МИР е определен ръководителят на Българска социалистическа партия в " Панчарево "  Еньо Савов, който е магистър по право и лекар по " Международни връзки и интернационално право ", член е на Националния съвет.

Червените листи за предварителния избор на 2 април би трябвало да бъдат дефинитивно одобрени от Националния съвет в петък.

На контра

По време на съвещанието на Градската организация водачът й Иван Таков е направил извънредно остро и сериозно изявление против управлението на " Позитано " 20. В него той го упрекна, че " дели членовете си на " наши " и " непознати ", " цензурира, санкционира и изключва за друго мнение ", както и че си " служи с операции при гласуването по време на съвещание на висшия си орган – конгреса ".

Най-сериозното обвиняване от страна на Таков, съгласно известието, е, че изгонените от Българска социалистическа партия социалисти са били изключени " в цялостен прорез с уставните правила на партията и с явни фалшификации при преброяването " и че партийните шефове са създали " опит за разединение и за послушание на Градската организация ", пише euronewsbulgaria.com.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР