Франция е отворена към инвестиции от Обединените арабски емирства в

...
Франция е отворена към инвестиции от Обединените арабски емирства в
Коментари Харесай

Франция е отворена към инвестиции от ОАЕ в ядрената си индустрия

Франция е отворена към вложения от Обединените арабски емирства в своята нуклеарна енергийна промишленост. Това съобщи френският финансов министър, представен от Ройтерс.

Бруно Льо Мер уточни, че ще организира диалози, дали страната от Персийския залив има интерес да влага във Франция. По думите му има доста благоприятни условия за това по какъв начин ОАЕ могат да влагат, в това число в частни компании.

По време на среща в Абу Даби, където Франция и ОАЕ подписаха документ за стратегическо партньорство в областта на изкуствения разсъдък, Бруно льо Мер означи, че Франция е отворена към вложения от арабската страна.

Френският държавен енергиен снабдител EDF ще построи и експлоатира шест нови нуклеарни реактора във Франция, като държавното управление ще обезпечи десетки милиарди евро обществено финансиране.

Льо Мер означи, че Франция е подготвена да даде помощ на ОАЕ, в случай че страната от Персийския залив реши да разшири личната си нуклеарна енергийна промишленост. Ако има някаква опция за разширение на съдействието с ОАЕ в нуклеарната област, ние сме подготвени за това, акцентира той.

ОАЕ се обърна към няколко европейски страни за вложение в тяхната нуклеарна енергийна инфраструктура посредством своята държавна нуклеарна енергийна компания. Компанията за нуклеарна сила от ОАЕ искаше да бъде миноритарен вложител в задгранични активи на нуклеарна енергийна инфраструктура, без да ги ръководи или оперира.
 ОАЕ с интерес да влагат в европейската нуклеарна енергетика
ОАЕ с интерес да влагат в европейската нуклеарна енергетика

ОАЕ са разискали концепцията държавната ENEC да стане миноритарен вложител в европейски активи за нуклеарна енергия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР