Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър
Коментари Харесай

Нинова вини Радев в "подлост"

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е вицепремиер и министър на стопанската система, прикани президента Румен Радев да спре да спекулира с тематиката Македония.

 

" Г-н президент, да се употребява родолюбието на българите за трупане на персонален рейтинг е измама ", написа тя в профила си във Facebook. Същата отдръпна поддръжката на Българска социалистическа партия от него сред двата тура на президентския избор.


 

По-рано Радев подлага на критика премиера Кирил Петков, че трансферира на Народно събрание отговорността за Република Северна Македония (РСМ). Нинова отговори и на тези рецензии. " Народно събрание е утвърдило контракта с РСМ. Никой различен орган не може да трансформира изискванията по този контракт ”, уточни тя. И не помни, че Народно събрание, тя самата, одобри несъгласие за РСМ.

" Стига сте заблуждавали българите. Няма да предадем българския народен интерес ”, приключи тя.

”Има някакво напрежение сред Българска социалистическа партия и президента, имаме разнообразни цели ”, съобщи по-късно  в ефира на Bulgaria ON AIR и депутатът от Левицата Румен Гечев.  " Има неразбирателство, което наподобява е целеустремено. За предлагането на Франция се знае доста от дълго време ", уточни той за френското предложение за РСМ.

 

" На политическата сцена господин Радев беше изведен от Българска социалистическа партия и ние изиграхме съществена роля при неговото избиране ”, сподели още Гечев, което обаче е правилно единствено за първия мандат на президента през 2016г., защото пред 2021 година игра против него Столетницата.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР