Лидерът на БСП и водач на листата на БСП за

...
Лидерът на БСП и водач на листата на БСП за
Коментари Харесай

Нинова от Благоевград: БСП бяхме и оставаме гарант за стабилност, спокойствие и сигурност

Лидерът на Българска социалистическа партия и лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 1 МИР Благоевград откри акцията на левицата в регионалния град.

На събитието тя връчи 15 електронни карти на нови членове на партията. Водачът Нинова бе съпроводена от втория в листата и лидер в 9 МИР Кърджали проф. Георги Михайлов и водачите на листи на Българска социалистическа партия в 24 МИР София Георги Свиленски, в 14 МИР Перник Александър Симов и в 10 МИР Кюстендил Бойко Клечков.

Цялата тирада на Корнелия Нинова в Благоевград:

Тези избори са разнообразни. Никога не сме правили избори в толкоз доста рецесии – коронавирус рецесия, енергийна, икономическа, войната в Украйна с всички последствия от нея.Никога не сме били изправени пред толкоз провокации. А за нас българските социалисти тези избори са разнообразни, тъй като ги вършим след наше присъединяване в  управление.  Заставам пред вас с намерено лице,  че сме си свършили работата. Каквото обещахме за късото време, в което управлявахме – го изпълнихме.

Ако не беше Българска социалистическа партия в това държавно управление, нямаше да има такава мощна обществена политика. За нас най-важни са стопанска система и обществена политика. Нищо не може да стане без развита стопанска система. От там идват парите за обществена политика – стопанската система обезпечава работните места и високите заплати, за които се борим. Но стопанската система ни дава и средставата да усилваме пенсиите, да се грижим за младите, за децата.  Българска социалистическа партия управлявахме икономическия бранш. И получихме самопризнание от Европейската естрада. Кой каквото желае да приказва в този момент, който и каквито компромати да вади всеки ден от джоба си, обстоятелствата са едни. Европейската статистическа организация регистрира, че в края на нашето ръководство за пръв път откогато сме член на Европейски Съюз – България е преди всичко по промишлено произвеждане и по промишленост. На четвърто място по растеж на Брутният вътрешен продукт. Това не става инцидентно. Това беше по този начин, тъй като ние българските социалисти върнахме ролята на страната в стопанската система. Ние застанахме до дребния и междинния бизнес. Ние подкрепихме компаниите в рецесията с тока, с отплата за 250 лева на мегаватчас. Ние спряхме рекета  върху компаниите, който властваше 12 години при Бойко Борисов. И резултатите са на разположение.

Най-вече 1 детайл- ние върнахме държавните предприятия и държавната благосъстоятелност там, където им е мястото. Спряхме неолибералния модел, който споделяше, че страната не може да ръководи добре. Спряхме неолибералния модел, който раздаваше всичко на концесия и се отхвърляше от държавна роля. Икономиката ни даде опция  22 милиарда лв. да стигнат до всяко българско семейство.

Всяко българско семейство е почувствало даже и малко, ръководството на Българска социалистическа партия – в своя дом, в своя джоб. Защото по наше гледище замразихме цените на тока през зимата. Помните ли какъв брой ругатни отнесохме тогава, помните ли какъв брой се изля по нас. Това щяло да съсипе страната, това щяло да срине стопанската система. Точно противоположното. Икономиката се разви и фамилиите бяха избавени от студена зима.

Част от тези 22 милиарда лева отидоха при младите – наша първа грижа. Защото към този момент могат да заведат децата си на безвъзмездни детски градини. Майчинството за втората година стана от 380 на 710 лв.. Детските надбавки се усилиха и младите фамилии към този момент заплащат по малко налози, с цел да остават в тях повече пари да си гледат децата. 

В тези сложни времена не забравихме служащите. Увеличихме минималната работна заплата. Увеличихме ваучерите за храна от 80 на 200 лв.. Но с тези ваучери към този момент може да отидете и на отмора, да си купите книга, да отидете на кино, на концерт, в читалище – с цел да подпомогнем културните дейци – стожерите на българската просвета и нематериалност, които са забравени в тези сложни времена.

Направихме всичко, което можахме за тези 6 месеца да увеличим пенсиите. Това, което Борисов остави за 12 години е приблизително нарастване със 162 лв.. Ние за 6 месеца успяхме приблизително да увеличим пенсиите със 167 и да подсигуряваме, че през октомври ще получите преизчисляване на пенсиите, а вдовишките добавки ще се усилят.

Това, и освен то, ни дава сили, дава ни сърце, дава ни лице да застанем пред народа си и да кажем, че това сме ние българските социалисти. Това ви обещавахме до момента в който бяхме в съпротива, това направихме до момента в който управлявахме. Но единствено 7 месеца. Защо? Защото тръгнахме да вършим най-важното, против което се борихме 6 години- Разграждането на модела на ръководство на ГЕРБ. Разграждането на оня модел, който крадеше 10 милиарда лв. годишно. Разграждането на модела с обръчите от компании. Да, тръгнахме самоуверено да го вършим. Събраха се, сплотиха се, видяха опасност за интереса си и ни смъкнаха.

Но това няма да ни спре. Направихме първите стъпки. Сега ще създадем идващите и по-големите.  Знаем какви са паниките на народа. Не съм застанала пред вас да се лаская, да се удрям в гърдите. Споделих единствено свършеното, само че ние знаем какви са паниките на народа. Ние знаем какво е положението на България. Ние знаем какъв брой е страшна инфлацията, какъв брой са високи цените. И по какъв начин това, което направихме към този момент е изядено от инфлацията. Трябва да се направи още. Трябват идващите стъпки, даваме си сметка за това. И сме подготвени да ви предложим решения и да създадем тези стъпки, в случай че получим поддръжка и влезем в идващото ръководство. Защото без обществена партия в идващото държавно управление, народът ни мъчно ще мине през рецесията.

Ние, Българска социалистическа партия,  сме поръчител, че в идващото ръководство политиката с грижа за народа ще продължи. И ще ви кажа какво ще създадем от първия ден. Знаем какъв брой е огромна международната рецесия в резултата на войната, вследствие на повишаването на енергоносителите, вследствие на инфлацията. Има решение.  За нас лекарството за превъзмогване на рецесията са първо, заледяване на цените, второ отплата на компаниите и на стопанската система. И трето- увеличение на приходите на хората.

Знам, че в този момент някой от съперниците ни ще скочат и ще кажат, че е невероятно и ще съсипем страната. Не ги слушайте. Ние всичко това го направихме през зимата. Замразихме цената на тока за домакинставата през февруари. Ние компенсирахме компаниите и направихме мощна обществена стратегия за увеличение на приходите. Просто би трябвало да продължим тази политика 

Редица европейски страни го направиха, тъй като се грижат за народите си, тъй като се грижат да преведат страните си през рецесията. Бързите ограничения, които би трябвало да предприеме Народното събрание незабавно откакто се образува е приемането на бюджета за идната година. И в него да се включат безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години – това ще го създадем, давам ви гаранция, като продължение на нашата политика за битка с демографската злополука в България. Безплатни учебници за деца до 12 клас – някой ще каже, че това са доста пари и от къде ще ги извадим? Едното е 50 милиона, а другото 130. 180 милиона, само че грижа за децата. Грижа за младите и грижа за демографското бъдеще на България.

Ще помогнем на България да мине през рецесията. Тя  няма да завърши, до момента в който не се реши основния проблем. Причината за рецесията е войната в Украйна. Тази война би трябвало да спре, ние сме за мир. Искаме дипломатически договаряния, желаеме намиране на спокойно решение. Санкциите против Русия убиват Европа. Вчера, не какъв да е, а Guardian споделят, че вследствие на глобите „ Газпром “ има рекордната облага от 41 милиарда $, от които 10 милиарда превежда на държавното управление в Кремъл, които са акционери в компанията.

Какво става с страните, които ги глобяват? Какво става с европейските страни? Инфлация, оскъпяване, ниски приходи, беднотия, опасност за студена  и за тъмна зима. Чехия оня ден е първата сигнална лампа. Между 70 и 100 хиляди души излязоха на улицата в Чехия.  Европейските водачи би трябвало да прогледнат за истината. И не с идеологеми, а само поради интереса на българския народ би трябвало да възстановим  отношенията с Русия.

Стига сме се делили. На какво ли не сме се делили през вековете. Сега русофили или русофоби, евроатлантици или евразийци. А къде е България? Къде е българският народен интерес- сигурността, стабилността на българското семейство. Решението е това. Нека има диалози, дано има доставки на газ от всички вероятни източници, само че да възстановим и тези с „ Газпром “. И там, където е най-евтино и най-сигурно, това да бъде решението за България. Затова ще се борим в идващия парламент.

Напоследък слушам в срещите и изключително в наши партийни среди ме питат: „ Когато Кирил Петков изгони съветските дипломати – за какво не напуснахте държавното управление? “ Ами, тъй като нямаше държавно управление, тъй като нямаше какво да се напусне. Правителството беше паднало, то беше свалено с избор на съмнение. Но ние изрично декларирахме от Народното събрание, че Кирил Петков не може повече да е претендент за министър председател, че тази нота би трябвало да се анулира. И би трябвало да се възвърне естествения разговор с Русия, както вършат редица европейски водачи. Нито президента Макрон е спрял да приказва, нито други водачи. Просто би трябвало нормалност, разговор, отношение, възобновяване на спокойствието и сигурността в света, в Европа и в България.

За това се борим ние българските социалисти. За непоклатимост, сигурност и успокоение на всички български жители. Внушават ви в този момент, плашат ни, че няма да има държавно управление след тези избори, с цел да не излезете да гласоподават. Затова се случва, да е ниска изборната интензивност. Излезте и гласувайте, Правителство ще има. Какво ще бъде то зависи от всички нас, зависи от българските жители какво ще изберат като свободни хора. Дали да продължим това, което започнахме – да разградим това остарялото и да поставим новите основи на правова, на обществена, на постоянна и обективна страна или да се върнат те. Изборът е на българския народ.

Ние, Българската социалистическа партия, ще бъдем поръчител, както бяхме в последните 3 Народното събрание – за диалогичност, за непоклатимост, за поредност и за праволинейност. За търсене на решения за тези най-важни национални ползи и най-много за обществена и сигурна страна с номер 28. Благодаря ви. Вярвам във вас, минали сме дружно през доста тествания и сме се справяли. Били сме единни и мощни. Знам, че и в този момент ще бъде по този начин. Благодаря ви от сърце. Пожелавам на всички ни една хубава, жива, ползотворна акция. Да отидем до всеки човек и да му дадем убеденост, да му дадем мощ. Скъпи български жители, не губете религия и мощ. Ние можем да се оправим с рецесиите и ще го създадем дружно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР