Лидерът на австрийската крайна десница Хайнц-Кристиан Щрахе е спечелил правото

...
Лидерът на австрийската крайна десница Хайнц-Кристиан Щрахе е спечелил правото
Коментари Харесай

Щрахе печели място в европарламента въпреки скандала с "руското" видео от Ибиса

Лидерът на австрийската последна десница Хайнц-Кристиан Щрахе е спечелил правото да заеме място в Европейския парламент макар изказванията за корупция, коствали му поста на вицеканцлер, оповестиха локални медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Щрахе е събрал повече от нужните 32 хиляди преференциални гласа, които го " изстрелват непосредствено " в европарламента от 42-ото място в листата на партията му, се твърди в изследване на австрийската телевизия и австрийската информационна организация АПА.

Не е ясно обаче дали Щрахе има намерение да заеме мястото си, откакто подаде оставка поради видеозапис, сниман със скрита камера, на който той приказва за инфраструктурни покупко-продажби и евентуални партийни дарения с жена, представяща се за племенница на съветски олигарх.

Заради абсурда през вчерашния ден австрийският канцлер Себастиан Курц бе свален при избор на съмнение.

Австрийската партия на свободата на Щрахе понесе леко проваляне поради абсурда, като съгласно предварителните резултати е на трето място със 17.2% от гласовете. Това значи, че тя ще има три места в Европейския парламент.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (558)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР