Лидерът на АБВ Румен Петков заяви преди ден, че министърът

...
Лидерът на АБВ Румен Петков заяви преди ден, че министърът
Коментари Харесай

Румен Петков: Кирил Петков е професионален лъжец и измамник

Лидерът на АБВ Румен Петков съобщи преди ден, че министърът на правораздаването ясно би трябвало да отговори към днешна дата какво поданство има господин Кирил Петков. „ Интересува ни българската правна уредба и регистрацията в нея, а не кореспонденцията с Канада. Ако има единствено българско поданство, то по кое време е завършил интервалът на двойното - българското и канадското. Продължаваме да живеем в неистина и да я адмирираме “, сподели Румен Петков.

Oще детайлности към проблема с двойното поданство на някогашния длъжностен министър на стопанската система и идните избори 2 в 1, Румен Петков коментира пред.

Румен Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Бил е кмет на родния си град, министър на вътрешните работи, три мандата депутат от Българска социалистическа партия. Един от съучредителите на партия АБВ. От третия конгрес на АБВ е ръководител на партията. Семеен, с двама сина.

- Господин Петков, от АБВ продължавате да настоявате да бъде обществено показана декларацията, с която Кирил Петков споделя, че дава отговор на изискванията за длъжностен министър, само че за какво няма реакция по настояването Ви?
- Публичната машинация в естественото общество буди омерзение, а у нас сякаш се радваме. Имам поради професионалният измамник и лъжец Кирил Петков. Той онагля до степен да желае Конституционният съд да го конституира като страна.

На огромния актьор му би трябвало огромна сцена и той употребява сцената на държавното управление, с цел да блесне посредством медиите, а в този момент желае по-голямата сцена на Конституционния съд.

Метреси като Кирил Петков имат едно място и то в България е от дълго време затворено. Но хронологията е следната - на 10 юли Кирил Петков подписва пред медиите меморандум с оня албанец, маскиран като германец за завода в Ловеч.

На 15 юли държавното управление взема решение да упълномощи Кирил Петков да подпише подобен меморандум и на въпроса, който аз зададох до министъра на стопанската система Кирил Петков, той дава отговор, че меморандумът е подписан на 20 юли.

Значи, на 10 юли е подписал салфетка или нещо друго? Питам и сегашния министър на стопанската система, в чиято сила имам вяра, какво е подписал на 10 юли пред медиите.

Второ, Кирил Петков на 13 август разгласи, че се е съветвал с парламентарен арбитър по отношение на проблема с двойното си поданство и конституционният арбитър го е посъветвал, че няма никакъв проблем. А в този момент желае да отиде в Конституционния съд - измамник.

Не се е съветвал с никой парламентарен арбитър. Аз моля от този момент до в този момент да каже с кой парламентарен арбитър се е съветвал, само че той мълчи, тъй като няма подобен.

И България би трябвало да разбере, че лъжците нямат място в публичния живот. И в обществените регистри на България до ден сегашен Кирил Петков е български и канадски жител. И това е елементарно проверимо, т. е. българската страна не е осведомена за нищо като решение от канадска страна.

Конституционният съд задължи Кирил Петков да показа до 9 октомври документите, с които разполага. Той сякаш не е показал още нищо, той желае единствено да плува в медийната лекост. Ще помоля всички, които ме интервюират, в т. ч. това тъпо момиче, което се кипри посред военната ни разследваща работа, да престанат да притискат медиите. Апелирам към българските медии, изправете се до и със българския народ.

- Как обаче се случи по този начин, че безусловно под носа на президента, под носа на служебния министър председател, внезапно се оказа, че служебни министри и техни заместници са употребили надали не като развъдник Министерския съвет, с цел да провеждат политическата си акция за новите предварителни парламентарни избори?
- Започваме с това, че Кирчо и Кокорчо излъгаха президента, и приключваме с това, че президентът позволи да бъде излъган. Неприлично е да затъваме нататък в мненията, само че има министри, които будят съществени разстройства.

Аз съм фен на мекия израз, само че такива са служебните министри на енергетиката, на опазването на здравето. Но не може да си прислужник на Тихчо или да си министър на енергетиката и да се оправдаваш пред солидни фигури „ Аз съм тук без да го желая, имам дребни деца, не ставам за тук “.

Излез по майчинство бе сътрудник, предложих го в предния мандат, само че излез в майчинство в този момент и престани да позориш най-будния бранш на България в продължение на 50 години.

- Откъде по райони ще вземат лица за своите листи, когато и социолозите изясняват, че в тази групировка се следи някаква политическа всеядност и от ляво, и от дясно?
- Да стартираме с честността. Единият е измамник и лъжец, имам поради Кирил Петков. И то измамник и лъжец с мащабите на нарушител, тъй като всеки, който престъпва българската Конституция, а в тази ситуация имаме и попълване на документ с погрешно наличие, е нарушител.

Точка. И се обръщам към медиите, да престанем да сътворяваме уют на нарушителите. Не е „ огромна работа “ въпросът с поданството, господа, от тази или онази телевизия.

Не по този начин скъпи неправителствени организации. По този метод самият Кирчо, както му споделят околните му, които по каква причина са му близки, аз като приблизително осведомен български жител имам известна визия, та той сподели „ Аз не се усещам отговорен “. А в случай че питаме оня, който отнесе трите дами в Стара Загора дали се усеща отговорен и той също каже, че не се усеща отговорен? Къде отиваме? Има ли закононарушение? Има. Точка.

Повдигане на обвиняване, арест, присъда. Всичко останало е присъединяване в шантаж на българското общество. А каква ще бъде шайката, единият ще разнася артикули, другият ще разнася поща, третият ще разнася присъди - всеки от тях ще разнася по нещо, само че всеки от тях ще получи това, което заслужава.

- Но към този момент са оповестени обществено и бъдещите сътрудници в ръководството - в лицето на Мая Манолова, вдясно ще са „ Демократична България “, а коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ отсъства като лява групировка в говоренето им.
- Единственият сътрудник, който Кирил Петков заслужава, е килията. Той е нарушител. Но в случай че Мая Манолова желае да си поддържа връзка с нарушители, ох, грях ми е на душата, познавам я от по-малко от 20 години. Интересен ми е постът, който ще бъде препоръчан на Татяна Дончева. Ох, нея я познавам повече от 20 години.

- Защо коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ отсъства като лява групировка в говоренето им?
- Вижте, хигиената в политическото другарство за мен е номер едно. Политическите обиди, грубости и изолации безгранични, са неприемливи.

Аз съм в нерядко случаи недобър образец за политическо говорене. Но когато зачеркваш 200 000 гласоподаватели, 300 000 гласоподаватели, 500 000 гласоподаватели априори, това също не буди вдъхновение в обществото, у трезвомислещия, у естествения жител.

Пак споделям, когато нечестният измамник, шарлатанин и лъжец приказва, че позволява до себе си единствено почтените, диалогът би трябвало да завърши преди да е почнал. Имам един обичан началник - проф. Андрей Бунджулов. Преди доста години той ми обясняваше, че националната памет трае три месеца. Преди немного месеци се убедих, че в България тя не трае и 40 дни. Да се обърнем към историята си, с цел да погледнем утрешните дни.

- Така ли да си разбираем еуфорията към „ ИТН “ и в този момент при „ Продължаваме промяната “?
- Еуфорията през 90-те беше изцяло понятна първоначално. И оттова нататък като се почна една значима забава - пристигна Царят, оправи ни за 800 дни, след него се появиха достолепните видове от Новото време, огромна част от тях мои другари, между другото и проф. Анастас Герджиков, лидер на листата в 25 МИР-София през 2005 година. След това се яви ГЕРБ.

Всичко това е ново, и ново, и ново. Моят градски Слави Трифонов, който надълбоко почитам и на който се удивлявам от позиция на волята, на силата и жизнеспособността в сложни за него условия, само че не смятам, че политиката е неговото огромно амплоа. И в този момент, несъмнено, Кирчо и Кьор, пардон, Кокорчо.

И те са нови. За кого са нови? Единият с сполучливия си бизнес има всичко на всичко 80 хиляди лв.. Този сполучлив предприемач или парите си ги държи у баба си, или не е сполучлив. Скъпи драги сънародници, да забележим истината. И да спрем да изпитваме наслаждение като ни мамят. Като става дума за Канада - Майкъл Капустин, момчето от Канада, го хванахме, че ограби двайсетина хиляди българи с няколко десетки милиона $.

При мен е идвал канадският дипломат преди време „ Вие би трябвало да ни го върнете “. И аз споделих на канадския дипломат да затвори вратата от външната страна, тъй като ние желаеме този изедник да върне парите на българските жители. Е, в този момент още един канадец. Аз ще покажа различен един българин, живеещ в Канада - огромен човек. Истински. Станахме другари инцидентно.

Той не открадна нищо, двете му деца са родени в Канада, само че знаят отлично български. Поканил съм ги в Плевен.

- Всеки ден от половин месец следим обстановката с кораба „ Vera Su “ до брега на „ Яйлата “. Как оценявате дейностите на служебното държавно управление по избавителната интервенция?
- Като управническа злополука. През 2007 година, и се гордея с този факт, в България се ситуира в Бургас център за цялостен надзор на Черно море.

Българското държавно управление, президентът Първанов тогава, отстояхме България да е центъра. Всеки кораб с мащабите на лодка, се разпознава и се държи под надзор всяка секунда на цялата акватория на Черно море, освен на българската част и то от нашия, от европейския център.

Да бъде позволен да влезе по този метод кораба „ Vera Su “ за мен е парадокс. Още повече че ние, като страна, имаме едни от най-бързите катери, които закупихме през 2007-2008 година. Морска администрация не желая и да разясня, тъй като в случай че положението на екипажа е било несъответстващо в часовете на засядането, при Морска администрация е било два пъти по-неадекватно. Причините не мога да ги разясня.

Нашият посетител
Румен Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Бил е кмет на родния си град, министър на вътрешните работи, три мандата депутат от Българска социалистическа партия. Един от съучредителите на партия АБВ. От третия конгрес на АБВ е ръководител на партията. Семеен, с двама сина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР