LiDAR устройства с по-малки размери могат да подобрят драстично измерванията(снимка:

...
LiDAR устройства с по-малки размери могат да подобрят драстично измерванията(снимка:
Коментари Харесай

Миниатюрна LiDAR технология идва с голямо обещание


LiDAR устройства с по-малки размери могат да подобрят фрапантно измерванията
(снимка: CC0 Public Domain)

В опит да понижат размера и потреблението на сила на LiDAR устройствата, корейски откриватели са предложили ултракомпактен модул, който употребява свръхлека нанофотоника, основана на метаматериали.

Сегашните LiDAR системи – като тези, които се инсталират на покрива на транспортно средство – са много огромни и ненапълно тромави, отбелязва. Но технологията може да бъде доста по-маломерна и да докара до по-бързи и по-прецизни способи за премерване.
още по тематиката
Изследователи от Университета за просвета и технологии в Поханг, ръководени от професор Юнсук Ро, доктор Инки Ким и докторантът Джехюк Джанг, споделят, че технологията може да бъде приложена към LiDAR системи, инсталирани в, роботи, безпилотни летателни апарати, 3D панорамни камери, платформи за видеонаблюдение и добавена действителност.

„ В момента изследователският екип организира няколко поредни изследвания за създаване на свръхлеки метаповърхностни LiDAR системи ”, споделя професор Юнсук Ро. „ Ако това изследване се окаже сполучливо, ще можем да произвеждаме ултрабързи и ултрапрецизни LiDAR системи на налична цена ”.

Екипът разгласява резултатите от своите проучвания в сп.. Изследването е осъществено в съдействие с Френския народен теоретичен институт (CNRS-CRHEA).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР