Личното финансово богатство на хората по света е нараснало с

...
Личното финансово богатство на хората по света е нараснало с
Коментари Харесай

Световните богаташи стават все по-богати, а спекулативните пазари ликуват

Личното финансово благосъстояние на хората по света е повишено с 12% през предходната година до близо 202 трилиона $, което е най-големият напредък за 5 години.

Спекулативните пазари и отслабването на $ по отношение на главните валути покачват международното благосъстояние, съгласно изследване на Boston Consulting Group, представено от Ройтерс.

Коригиранo по отношение на съмненията в обменния курс, международното благосъстояние е повишено със 7%, сочи изследването.

Жителите на Северна Америка имат максимален дял от персоналното благосъстояние с съвсем 43%, само че най-бързият напредък се следи в Азия, Латинска Америка и Близкия изток. Най-много супербогаташи живеят в Съединени американски щати, Китай и Япония.

Годишното изследване на консултантската група демонстрира, че Швейцария остава най-големият международен център за ръководство на офшорно благосъстояние с 2,3 трилиона $, следвана от Хонконг с 1,1 трилиона $ и Сингапур с 0,9 трилиона $.

Двата азиатски центъра означават напредък на годишна база надлежно с 11 и 10% за последните 5 години, което е повече от три пъти над оповестения от Швейцария напредък от 3%.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР