Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни,

...
Личната карта вече ще съдържа електронна информация за биометричните данни,
Коментари Харесай

Шофьорската книжка вече ще се сменя само при промяна на адреса в друга област

Личната карта към този момент ще съдържа електронна информация за биометричните данни, според европейските условия Снимка: Министерство на вътрешните работи

Целта е да се понижи събирането на персонални данни

Шофьорските книжки няма да се подменят при промяна на непрекъснатия адрес, в случай че той е в същата област. Това реши Народното събрание при окончателното приемане на измененията в Закона за българските персонални документи. Те към този момент няма да съдържат и града по непрекъснат адрес, осведоми БНР.

Целта е да се понижи събирането на персонални данни. Срокът за подаване на заявление за издаване на нова брошура остава 30 дни. По ускорена процедура ще могат да се издават и при изминал период на годност, при промяна на името, както и при издаване на препис.

Личната карта към този момент ще съдържа електронна информация за биометричните данни, според европейските условия, в това число и в разрешенията за престояване, които се издават на непознатите жители, живеещи у нас.

Когато остарелият документ за идентичност е загубен, откраднат или погубен, издаването на нов може да стане и с показване на удостоверение за раждане.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР