Личната инфлация на всеки от работещите е около 50%. Хората

...
Личната инфлация на всеки от работещите е около 50%. Хората
Коментари Харесай

КНСБ: Личната инфлация на всеки от работещите е около 50%

Личната инфлация на всеки от работещите е към 50%. Хората обедняват с всеки един ден, в случай че този развой не се овладее, общественото напрежение ще се трансформира в бомба. Това предвижда пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ. Неизбежно е повдигането на приходите във всяка сфера, счита той.
" Когато има обществено напрежение в страната, метод за решение на проблемите е масата за договаряния. Протестите реализират напън за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първичната стъпка, която всеки чиновник има право да изпрати на своя шеф. В процеса на договаряния ще се видят всички благоприятни условия ", сподели Капитанов. Той изясни, че настояванията се слагат и пред настоящото държавно управление, и по време на срещи сред представители на КНСБ и представители на партии, които ще вземат участие на изборите. Търсим общо единодушие и се надяваме множеството партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ слага, добави той. По думите му няма бранш без обществено напрежение.
Заради високата инфлация тази година в световен мащаб специалистите следят блян на потребителите да купуват най-вече на промоция главните храни и артикули за дома. Промоциите са част от политиката на веригите за такива артикули, само че в този момент са изключително следени от потребителите, откакто в някои страни, измежду които и България, повишаването на живота на годишна база се мери с двуцифрени стойности.
Последните данни на Национален статистически институт демонстрираха, че месечната инфлация е 1,2%, а годишната инфлация стигна 17,7%. Месечната инфлация се отнася за август 2022 година по отношение на предходния месец, а годишната инфлация е за август 2022 година по отношение на същия месец на миналата година. Инфлацията от началото на годината (август 2022 година по отношение на декември 2021 г.) е 12,6%, а средногодишната инфлация за интервала септември 2021 - август 2022 година по отношение на интервала септември 2020 - август 2021 година е 11,7%. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР