Личинките имат една-единствена цел в живота - да се хранят.

...
Личинките имат една-единствена цел в живота - да се хранят.
Коментари Харесай

Червеи ядат от плътта ни, за да ни излекуват

Личинките имат една-единствена цел в живота - да се хранят. Те употребяват голямо количество храна и порастват допустимо най-бързо. Бързината е от значително значение за тях, защото те оставят след себе си уязвимите си, мудни, сочни и обичани за доста хищници тела и се трансформират в бързи мухи, които са способни да избягат.

Страстта им към консумация на мъртва плът прави личинките на някои типове мухи еднопосочно потребни за човешкото тяло. Ежедневно хората са изложени на безчет болести. Сред най-объркващите и мъчителни са отворените рани и охлузвания.

Хронични рани постоянно се развиват при пациенти със съпътстващи болести като диабет или съдово заболяване. Тези рани са склонни да бъдат цялостни с мъртви и инфектирана тъкани и постоянно стават дългогодишни, незарастващи язви – извънредно неприятни за пациентите. В доста случаи тези рани могат да се влошат и това да наложи ампутация на части от крайниците им и даже задачите крака.

Нова терапия с личинки може обаче да реши този противен проблем. Според основателите му методът ще успее там, където десетки други лекувания са се провалили. Чрез него хронична язва може да се прочисти от дребните ларви и да се изцели единствено в границите на няколко дни.

Въпреки данните може би множеството хора ще реагират на мисълта за гърчещи се червеи по телата им с омерзение. Допълнителен стрес може да провокира и знанието, че до момента в който пълзят по тях, в действителност личинките ще се хранят с телата им. Белите червеи са презрени същества и с изключение на в риболовците, във всички останали провокират отрицателна прочувствена реакция, варираща от гнусливост, омерзение, пренебрежение или прям боязън.

Много от пациентите се опасяват, че самите бели червеи са мръсни и могат да доведат до зараза или болест. Личинките, употребени в лечението, се отглеждат при специфични строги и стерилни условия. Те са налични единствено след лекарско наставление. Не се слагат свободно върху тялото на пациента, а се запечатват единствено върху раната със специфични мрежести джобове.

Резултатите от терапиите са смайващи. Личинките са способни да излекуват гнойна рана в границите на часове. Интересен факт е, че лекуването с бели червеи е известно още от Античността. Въпреки бурното развиване на науката към момента не е открит толкоз ефикасен метод за бързо справяне с открити язви и рани от предлагания от този тип терапия.

Личинките нямат зъби, а отделят специфичен ензим, посредством който усвояват мъртвата тъкан. Те освен се хранят с мъртвите клети. Отделяните от тях тайни убиват над 50 типа рискови бактерии, като в това време изпусканото от тях вещество серацин подтиква бързия напредък на новите кафези, появили се след изгубването на мъртвата тъкан.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР