Либийските власти започнаха разследване на срутването на стените на два

...
Либийските власти започнаха разследване на срутването на стените на два
Коментари Харесай

В Либия разследват срутването на две язовирни стени след наводнението

Либийските управляващи започнаха следствие на сриването на стените на два язовира, което аргументи опустошително наводняване в крайбрежния град Дерна, до момента в който избавителните екипи не престават да търсят тела на жертви близо седмица откакто потопът умъртви повече от 11 000 души, съобщи Асошиейтед прес.

Проливните дъждове, провокирани от средиземноморската стихия " Даниел ", предизвикаха смъртоносни наводнения в източната част на Либия предишния уикенд. Поройните дъждове препълниха два язовира, чиито стени рухнаха. Водна стена с височина няколко метра опустоши центъра на Дерна, унищожи цели квартали и отнесе хора в морето.

По данни на либийския Червен полумесец повече от 10 000 души са изчезнали. Шест дни по-късно издирвачите не престават да копаят в калта и разрушените здания, търсейки тела и възможни оживели. Червеният полумесец до момента е удостоверил 11 300 смъртни случая.

Властите и групите за помощ показват угриженост за разпространяването на заболявания, излъчени по воден път, и за вероятното пренасяне от водната буря на взривни субстанции, каквито в Либия има доста в резулат на продължаващия повече от 10 години спор.

Главният прокурор на Либия Ал-Седик Ал-Сур съобщи, че прокурорите ще проверяват сриването на двата язовира, които са издигнати през 70-те години на предишния век, както и разпределението на средствата за поддръжка. Той съобщи, че прокурорите ще проверяват локалните управляващи в града, както и предходните държавни управления.

АП задава въпроса по какъв начин може да се организира едно такова следствие в Либия, която изпадна в безпорядък след подкрепяното от НАТО въстание, свалило дългогодишния деспот Муамар Кадафи през 2011 година От тогава Либия беше разграничена сред съперничещи си администрации - едната на изток, другата на запад - всяка от които беше подкрепяна от мощни милиции и интернационалните настойници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР