Liberty Steel, част от GFG Alliance на милиардера Санджив Гупта,

...
Liberty Steel, част от GFG Alliance на милиардера Санджив Гупта,
Коментари Харесай

Liberty Steel завърши покупката на активи на стойност 750 млн. евро

Liberty Steel, част от GFG Alliance на милиардера Санджив Гупта, завърши придобиването на европейските активи на интернационалния производител на стомана ArcelorMittal на стойност 750 млн. евро, оповестява Financial Times. С това ArcelorMittal поставя завършек на продажбата на заводите си в Европа.

Сделката, която ще добави 14 000 чиновници, седем стоманолеярни и пет сервизни центъра към портфолиото на Liberty Steel, е най-голямата, подхваната от групата досега. Сега GFG Alliance има към 30 000 служащи в 30 страни.

Металообработващите заводи на AccelorМittal имат потенциал от над 10 милиона тона годишно. От Liberty Steel се надяват да усилят продажбите с 50% през идващите три години.

Изпълнителният ръководител на GFG Гупта сподели: „ Това е вълнуващо и значимо събитие в пътя на GFG. Изключително горди сме да посрещнем хиляди квалифицирани и ангажирани чиновници в фамилията на GFG. Очакваме с неспокойствие да работим дружно, с цел да създадем блестящо и стабилно бъдеще за нашата група и нашата промишленост. "

Тези предприятия, съгласно милиардера, ще образуват основна част от световна тактика на компанията за стоманодобивната индустрия, за създаване на резистентен стоманодобивен бизнес, с изцяло интегрирана верига за основаване на стойност, от първични материали до висококачествени подготвени артикули, които се популяризират на пазарите с високо качество.

Металургичните фабрики са в Чехия, Румъния, Македония, Италия, Люксембург и Белгия. Сервизните центрове са във Франция и Италия.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР