LG Electronics (LG) се присъединява към , който включва международни

...
LG Electronics (LG) се присъединява към , който включва международни
Коментари Харесай

LG е признат лидер в опазването на околната среда

LG Electronics (LG) се причислява към , който включва интернационалните водачи в региона на устойчивостта, избрани от S&P Global съгласно Corporate Sustainability Assessment. Допълнително, LG е приет и от компанията като една от 100-те най-устойчиви корпорации в света.

За да доближи до тези международни условия за показател на устойчивостта, LG понижава въздействието на продуктите си върху околната среда посредством адаптиране на дизайна, производството, опаковката и превозването, и даже използването и изхвърлянето им. Като в това време понижава доста и излъчванията от парниковите газове от активността на LG по целия свяат.

Дългосрочната цел на LG е да премине напълно към възобновима сила до 2050 година – главен съставен елемент от тактиката им за резистентност. След като поема уговорката Zero Carbon 2030 (Нулеви въглеродни емисии) през 2019 LG ползва разнообразни начинания посредством които да извърши тази цел в обещания период. До 2030 LG е на път да понижи въглеродните си излъчвания в международен мащаб с 50% спрямо количествата на компанията от 2017 година, като по едно и също време с това усилва потреблението на възобновима сила.

Освен това, компанията е приета през 2022 година със Sustainable Materials Management Gold Tier Award, Product Champion Award и Emerging Technology Award от U.S. Environmental Protection Agency. Отличията варират от отговорно преработване на 50 милиона паунда електронни боклуци в Съединени американски щати през последната година до гарантирането на резистентен витален цикъл на саундбар системите и създаването на новаторски, адаптивни компресори за хладилници. LG е също по този начин и Партньор на годината на ENERGY STAR® за осми път.

Индексът Dow Jones Sustainability World Index съставлява топ 10% от 2500 най-големи компании в S&P Global BMI въз основата на дълготрайни стопански, екологични и обществени критерии. Global 100 от Corporate Knights пък класира 100-те най-устойчиво виновни компании в света, които демонстрират непрекъсната връзка сред високата възвръщаемост за вложителите и мощното показване по основни екологични, обществени и управнически индикатори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР