Lexus, луксозният бранд на автомобилния производител Toyota, записва първия си

...
Lexus, луксозният бранд на автомобилния производител Toyota, записва първия си
Коментари Харесай

Спадналото търсене на седани в САЩ намали продажбите на Lexus

Lexus, първокласният бранд на автомобилния производител Toyota, записва първия си спад в световните продажби от шест години насам. Основната причина е спадналото търсене на седани в Съединени американски щати, най-големият й пазар, предава Reuters.

За първото полугодие на 2017 година Toyota е продала 306 169 автомобила с марката Lexus, спад от 4.4% по отношение на същия интервал на предходната година. В Съединени американски щати, където компанията осъществя половината си продажби, понижението е 10%, в Япония - 23%, а на китайския пазар има нарастване от 30%.

Компанията чака за цялата година спадът да е към 4%, като се надява новото спортно купе LC и обновената версия на LS да покачат продажбите в идващите месеци.

Освен че американците започнаха да загърбват седаните и да се ориентират към SUV моделите, пред Lexus стои и различен проблем: неотдавна Mercedes показа актуализирана Е-класа, а BMW - 5-серия, което също вреди на продажбите.

За цялата година Toyota, която е вторият максимален авто производител в света след VW, чака да продаде 10.25 милиона автомобила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР