Левски спечели с 3:1 домакинството си на Берое и се

...
Левски спечели с 3:1 домакинството си на Берое и се
Коментари Харесай

Левски отстрани Берое за Купата на България - Робърта вкара хеттрик

Левски завоюва с 3:1 семейството си на Берое и се класира за ¼-финалите в шампионата за Купата на България. Старозагорци поведоха след гол на всекидневно обвинения Мартин Камбуров от дузпа, само че " сините " направиха цялостен поврат. С хеттрик се блесна нападателят Найджъл Робърта.

Грубата неточност на Карлос Охене изигра значима роля за успеха на Левски. Футболистът на Берое по извънредно малоумен метод си изкара пряк червен картон час игра след началото и при еднакъв резултат (1:1) остави своя отбор с човек по-малко на терена.

Още във 2-рата минута Левски направи положително нахлуване. Мартин Петков проби по левия фланг и с остро подаване в наказателното поле потърси собствен съотборник, само че бранител на заралии съумя да почисти в ъглов удар.

По-активните дейности на домакините продължиха в идващите минути, само че до съществени рискове за вратата на Генадий Ганев не се стигна. „ Сините “ имаха няколко шанса да центрират топката в наказателното поле на Берое, само че прекомерно неопределено.

В 14-ата минута гостите лишиха топката и се втурнаха в предни позиции. Стив Фуртадо откри Мартин Камбуров в наказателното поле. Точно преди нападателят да насочи удар, Ивайло Найденов с прекрасен шпагат мазета.

Пет минути по-късно Мартин Петков лиши топката в половината на Берое и комбинира с Райнов. Капитанът на „ сините “ върна към младока, който опита мощен удар от отдалеченост, само че прати топката високо над напречната греда.

Секунди по-късно Берое получи правото да извърши дузпа след огромна нелепост от страна на Файсал Рерас. Топката бе върнаха към него, а бранителят остана неподвижен. Стив Фуртадо дебнеше и съумя да изпревари Рерас. Белгиецът с марокански корени извърши нарушаване и основният арбитър Станислав Тодоров уточни бялата точката. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с мощен удар не остави шансове на Звонимир Микулич.

В 35-ата минута Берое получи директен свободен удар фронтално против вратата на Микулич. Мартин Камбуров опита непосредствено осъществяване, само че прати топката право в ръцете на хърватския пазач.

Две минути по-късно Гаюс Макута фаулира Найджъл Робърта на 3-4 метра пред наказателното поле и Левски получи директен свободен удар. Именно нападателят извърши фаула, завъртя топката над стената и я прати в горния ляв ъгъл на вратата.

В 42-рата минута Стив Фуртадо бе изведен с дълго подаване отдясно. Рерас още веднъж не се намеси по най-хубавия метод и разреши топката да премине над главата му. Фуртадо потърси собствен съотборник в наказателното поле. Централният защитник на „ сините “ Ребин Сулака съумя пръв да играе с топката, само че за малко да си вкара автогол.

В началото на втората част и двата тима мъчно проведоха набези и съществени голови рискове за двете порти липсваха. В 55-ата минута Хасани спря пробив на Рерас отляво и Станислав Тодоров отсъди нарушаване. Мартин Петков застана зад топката и опита неочакван удар, само че Генадий Ганев внимаваше и боксира.

В 57-ата офанзива „ сините “ проведоха страхотна офанзива и стражът на Берое трябваше да се намесва уверено. Илия Юруков откри Найджъл Робърта на границата на наказателното поле. Нападателят елегантно с едно допиране изведе Ивайло Найденов в наказателното поле и той стреля от дребен ъгъл, само че Ганев отрази с крайник.

Час игра след началото Карлос Охене направи голяма нелепост и си изкара пряк червен картон от нищото. Той се сблъска с Мартин Петков в центъра на терена. Двамата футболисти останаха да лежат на земята. Охене се изправи, изпусна нервите си и настъпи Петков. Това не убягна от погледа на Станислав Тодоров, който непосредствено извади аления картон от джобчето си.

В 64-тата минута Илия Юруков бе изведен в наказателното поле от Насиру Мохамед, само че бе препънат в тил от Александър Цветков. Главният рефер незабавно уточни бялата точка за 11-метров углавен удар. Зад топката застана Робърта, който бе безмилостен и удвои головата си сметка в мача за 2:1.

Няколко минути по-късно след центриране от ъглов удар Найджъл Робърта влезе остро на вратаря Генадий Гадев и получи публично предизвестие макар претенциите на Берое за пряк червен картон. Влизането на нападателя бе извънредно рисково с бутонките напред и несъмнено можеше да бъде изпъден за тази своя демонстрация.

В 68-ата минута Георги Ангелов получи на границата на наказателното поле и насочи рисков удар, само че прати топката над напречната греда.

Пет минути по-късно Илия Юруков пусна към Драган Михайлович, който се бе присъединил в нападението. Бранителят стреля без подготовка от дъгата на наказателното поле, само че неопределено.

В 77-ата минута Найджъл Робърта направи страховит проби по левия фланг и комбинира с Мартин Райнов. Капитанът на домакините си спря топката и стреля, само че бранител на старозагорци блокира. Секунди по-късно Михайлович навлезе в наказателното поле, само че стреля неопределено.

Пет минути преди приключването на постоянното време Генадий Ганев резервира интригата в мача. Михайлович бе изведен по десния фланг. Крайният защитник подаде към Илия Юруков, който стреля, само че стражът на Берое реагира ослепително и мазета. Робърта стигна пръв до топката, само че бе отсъдена засада.

Точка на разногласието постави Найджъл Робърта във втората минута на добавеното време. Той открадна топката в центъра и излезе очи в очи с Генади Ганев. Нападателят приключи невъзмутимо и оформи крайния резултат 3:1 в интерес на „ сините “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР