Левски спечели домакинството си на Локомотив София с минималното 1:0

...
Левски спечели домакинството си на Локомотив София с минималното 1:0
Коментари Харесай

Левски изпрати Мъри с победа над Локомотив София

Левски завоюва семейството си на Локомотив София с минималното 1:0 вкъщи в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Двубоят бе и финален за старши треньора на " сините " Станимир Стоилов, който разгласи след края на срещата, че няма да води повече столичани .
Филип Кръстев (д) означи победния гол за " сините ".
Началото на мача бе за домакините, които нападнаха най-често от ляво и посредством Уелтън. Бразилецът на няколко пъти сътвори главоболия на гостуващата защита, само че възпитаниците на Станислав Генчев играха по обичаен метод в отбрана - дисциплинирано и плътно. От другата страна " железничарите " рядко на собствен ред застрашаваха вратата на капитана на Левски Пламен Андреев. " Сините " натиснаха и в края на полувремето най-сетне пречупиха полуфиналистите за Купата на България след отлично осъществяване на Филип Кръстев, негов шести гол от началото на сезона в шампионата.

След паузата динамичността на терена поспадна, само че домакините имаха няколко положителни положения да сложат точка на разногласието с втори гол. Умората у " сините " си сподели думата в заключителните минути и локомотивци погледнаха напред, като даже се разписаха посредством Франса, само че попадението му вярно бе анулирано поради засада след интервенция на Системата за видеоповторение (ВАР). В последна сметка, Левски удържа нежния си задатък и по този начин изпрати уместно Стоилов в неговия 226-и мач отпред на столичния гранд.

С триумфа " сините " се изкачиха на четвъртото място с 44 точки след четвъртата си поредна победа без позволен гол - отборът е на точка пред петия Локомотив Пд и на четири зад третия ЦСКА 1948, който е с мач по-малко. Локо София е девети с 34 пункта. В идващия кръг " железничарите " се изправят против Пирин Благоевград вкъщи, а Левски е алегоричен посетител на ЦСКА ден след Великден. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР