Левски пропусна златен шанс да спечели в последната минута на

...
Левски пропусна златен шанс да спечели в последната минута на
Коментари Харесай

Изпусната дузпа на Левски доведе до 0:0 с ЦСКА

" Левски " пропусна златен късмет да завоюва в последната минута на постоянното време едно от най-скучните дербита против " ЦСКА-София " в последните години. Очакваният с максимален интерес мач от XXVI кръг на Първа лига приключи 0:0, откакто в 90-ата минута вратарят на " алените " Густаво Бусато избави дузпа, изпълнена от Ивелин Попов. Главният рефер Никола Попов отсъди нарушаването, откакто се съветва с VAR и реши, че бранителят на " ЦСКА-София " Брадли де Нойер е играл с ръка в наказателното поле.

Малко по-рано, в 79-ата мин., Бусато избави отбора си, откакто отрази удар с глава на Рикардиньо. Това бяха и двете най-опасни положения в мача, който не предложи изключително хубав футбол. В удостоверение на това, първият прецизен удар към една от двете порти бе едвам в 52-ата мин., когато вратарят на " Левски " Пламен Андреев избави удар с левия крайник на Тибо Вион.

Доста по-интересно беше по трибуните. Феновете на двата тима бяха изпълнили съвсем до край позволените зони на стадион " Васил Левски ", а агитките се надпреварваха да демонстрират разнообразни транспаранти.

Тези на " ЦСКА-София " първо демонстрираха надпис " Червената магия е на триумфа бастион, а синята ви мода мина за един сезон ", а по-късно още веднъж се заядоха със противника: " Отборът държавен със стадион подарен, от Национална агенция за приходите още веднъж ще бъде избавен ". 



Публиката на " Левски " пък предстоящо се занимаваше главно със притежателя на клуба Наско Сираков, с който проведените последователи са в тежък спор. Част от плакатите гласяха: " Ксанакско, време е за хапчетата ", " Схемаджията елементарен съобщи Мъри като Юда Христос. Вън търговците от храма ", " Клиника за хазартно подвластни търси Раев...  Под 1% е достолепието Раев ", " Раев-негодник, Мило е твоят сводник ", " Най-големият изменник, на акциите владетел " и " Сиракoff, не е срамно да си безпаричен, срамно е, че си приведен ".



След този мач " ЦСКА-София " продължава да води в класирането, като е на 2 точки пред първенеца " Лудогорец " (62 т.). След първия си мач след напускането на треньора Станимир Стоилов " Левски " е четвърти с 45 т., като е на 9 т. след третия - " ЦСКА 1948 ".

Елин Топузаков, който ще бъде ментор на " Левски " до края на сезона, съобщи: " Футболни качества и голови положения липсваха в мача. Може би като надзор и владеене на топката имахме предимство, само че то не беше задоволително. Ако има виновен за изпуснатата дузпа, това съм аз, тъй като дефинирах Ивелин Попов да извърши. И най-големите футболисти са изпускали. Колкото и да е умел, има напрежение, бутат се играчи, централизация. Но в някой миг като загубиш нещо, не знаеш какво печелиш. Запазихме всичко, което " Левски " беше играл, когато Станимир Стоилов беше треньор. Целта ни беше изнасяне през крайните бранители. Получаваше се ненапълно. Притежавахме и контролирахме повече топката. Ние имаме за цел да се класираме в Европа. " Левски " ще си гони своята цел, другите не ни интересуват. Със Станимир Стоилов си приказваме постоянно. След няколко часа несъмнено отново ще се чуем и ще го запитвам дали е удовлетворен. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР