Левски посреща Черно море в мач от 33-ия плейофен кръг

...
Левски посреща Черно море в мач от 33-ия плейофен кръг
Коментари Харесай

Левски излиза срещу Морето в търсене на първи успех на Герена за 2019-а

Левски посреща Черно море в мач от 33-ия плейофен кръг в Първата шестица на Първа лига. Срещата е по-късно през днешния ден от 19:00 часа на стадион „ Георги Аспарухов “ и ще може да бъде следена с Gong.bg, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

„ Сините “ ще излязат против „ моряците “ в търсене на първа домакинска победа за календарната 2019 година. Това ще бъде ще бъде и последният мач на Левски на „ Герена “ за сезон 2018/19. Както е известно, в оставащите 3 кръга до края след днешния мач, момчетата на Георги Тодоров ще гостуват на Лудогорец, одобряват ЦСКА, само че на Националния стадион „ Васил Левски “ и закриват акцията с аудиенция на Берое.

В предходния кръг преди семейството на Черно море, Левски надделя като посетител с 3:1 финалистът за Купата на България Ботев Пловдив, до момента в който варненци инкасираха проваляне с 1:3 от „ алените “. В класирането „ сините “ са на третата позиция с 62 точки, на седем зад „ армейците “ и на 10 зад водача Лудогорец, които обаче са с мач повече, откакто направиха 0:0 между тях в събота. Черно море заема шестото място с 48 пункта.

По традиция столичани и варненци вършат завладяващи мачове, а за идния конфликт отвън сметките на треньора на Левски Георги Тодоров остават централният бранител Седрик Унтонджи, както и нападателят Серджиу Буш. Еркебулан Сейдахмед е възобновен от контузията си, като има огромни шансове да попадне в групата.

Междувременно наставникът на „ сините “ показа упованията си противникът на отбора му да бъде душевен освободен, защото не играе за нищо. Все отново Тодоров добави, че също по този начин разчита, възпитаниците му да са по-спокойни след триумфа против „ канарчетата “.

„ В неделя ще би трябвало да градим, ще има може би единствено една смяна. Ще има човек в средата на терена, който може да играе добър футбол. Не единствено ще се борим и ще играем нападателно, само че и да играем добър футбол, с цел да спечелим “, разяснява още Тодоров.

Същевременно по-рано през седмицата към гранда от „ Герена “ се причисли и централният бранител Холмар Ейолфсон. Исландецът е на финалния стадий от възобновяване си, като към този момент тренира с топка. Бранителят скъса кръстни връзки в края на октомври в дуела за Купата точно против Черно море на „ Тича “.

В редиците на гостите отвън сметките на Илиан Илиев са осъденият Патрик Андраде и контузените Георги Божилов и Емил Янчев. Извън групата от 19 футболисти са и младите Петър Вуцов, Лъчезар Йорданов, Матрин Дичев, Виктор Попов и Иван Дичевски, които ще вземат присъединяване за юношите до 19 години против Левски в понеделник (13 май) от Елитната група.

„ Не бих споделил, че мачът ще е по-специален за мен. Има един интервал, когато играх в Левски, само че в този момент е значимо Черно море да вземе нещо. Няма какво да се потвърждавам “, разяснява преди срещата Виктор Генев, който в предишното на два пъти игра за Левски.

Предстоящият дуел сред Левски и Черно море ще бъде пети сред двата състава до момента през акцията. До момента столичани и варненци се срещнаха 3 пъти на равнище Първа лига, като си размениха по една минимална победа (1:0) и направиха голово реми (2:2). „ Сините “ и „ моряците “ се срещнаха и на осминафиналите за Купата на страната, когато съставът на Илиев взе триумф.

Любопитно е да се означи, че Георги Тодоров бе част от треньорския екип, управляващ Левски в първия мач против Черно море за сезона в края на юли 2018-а. В следствие Славиша Стоянович пое отбора и в няколко месечния му престой два пъти, единствено в границите на броени дни, съставът му мери сили с коравите „ моряци “ – един мач за Купа и един за състезание. В началото на годината при визитата на „ Тича “, взета с 1:0, тактиката задаваше Георги Дерменджиев.

Главен арбитър на идния дуела на „ Георги Аспарухов “ ще бъде Ивайло Стоянов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР