Левски победи с 2:0 отбора на Шкупи. Мачът се игра

...
Левски победи с 2:0 отбора на Шкупи. Мачът се игра
Коментари Харесай

Левски тръгва с победа в Европа

Левски победи с 2:0 тима на Шкупи. Мачът се игра на стадион „ Тоше Проески “ в Скопие.

След нерешително начало „ сините “ откриха резултата в 30-та минута. Автор на гола беше Уелтън.
Левски продължи да господства и през второто полувреме. Въпреки провокациите на футболистите на домакините, „ сините “ резервираха преднината си и даже съумяха да я усилят в даденото от съдията 7-минутно продължение. В 93-та минута Роналдо вкара втория гол.
След мача сините играчи поздравиха своите последователи. Мачът беше следен от към 1000 български ентусиасти.
„ Много сложен мач, видяхте на какъв терен играхме “, показа Андриан Краев, капитан на Левски. Той дефинира Шкупи като „ добър, биткаджийски тим “, само че неговият капацитет не се е разкрил поради неприятния терен, на който беше мъчно да си подаваш топката.
„ Очаквам на реванша да победим “, сподели Краев, който още един път благодари на последователите на левски.
Капитанът на Левски Николай Костов дефинира мача като „ извънредно сложен и уморителен “. „ Играта на Левски е доста мъчно да се проучва, защото от първата до последната минута имаше битка на терена за първа и втора топка. Поздравявам футболистите на нашия тим със заслужената победа. Радвам се, че успеха е за нас и резултатът е доста добър “, сподели той. От реванша Костов чака играчите на Левски да са доста съществени, тъй като в актуалния футбол даже преднина от 2 гола значи нищо.

Ход на мача

„ Сините “ започнаха добре мача и в 5-ата минута сътвориха първата заплаха за една от двете порти. Жереми Петрис получи на десния фланг и центрира в наказателното поле. Рикардиньо отклони с глава към Джавад ел Джемили и той стреля от дребен ъгъл, само че неопределено.
В 17-ата минута Левски насочи първия прецизен удар в мача. „ Сините “ получиха правото да извършват директен свободен удар. Асен Митков центрира меко на далечната греда. Там Кристиан Димитров стреля с глава, само че право в ръцете на вратаря Артан Илязи.
В 28-ата минута Андреев направи избавяне, с което резервира резултата неизменен. При центриране от корнер Михал Пинтер стреля от упор, само че стражът сподели инстикт и съумя да избие настрана. Последва ново центриране, което Андреев улови.
В 30-ата минута Рикардиньо се измъкна от бранителите и подаде към Уелтън, който от чиста позиция преодоля Илязи и Левски поведе - 0:1.
В 35-ата „ сините “ проведоха контраофанзива. Жереми Петрис пробяга съвсем целия терен и стреля от дъгата на наказателното поле. Топката обаче мина около левия непряк дирек.
В добавеното време на първата част интервенция на Кристиан Димитров избави Левски. Реналдо Сифъс беше изведен зад отбраната и се озова очи в очи с Пламен Андреев, трансферира стража, само че Димитров догони топката и от голлинията съумя да я почисти.
В 52-рата минута Рикардиньо опита удар от междинна отдалеченост, само че право в ръцете на Илязи.
Около час игра след началото Уелтън получи добър късмет. Бразилецът преодоля Кристиян Тошевски, само че не и вратаря Илязи. Малко по-късно удар на Кевен от границата на наказателното поле беше отразен от Пламен Андреев.
В 74-тата минута Уелтън получи свободно пространство, от което се възползва. Той избра да стреля, Илязи обаче реагира и избави.
Няколко минути по-късно Асими Фадига се появи на мястото на Ел Джемили и направи формален дебют с екипа на Левски.
Дълбоко в добавеното време Роналдо се разписа за 0:2 след добавка при осъществяване на ъглов удар.

Инциденти преди мача

За страдание, гостуването на Левски беше белязано с няколко случая преди мача. Фен на Левски е наръган, а други деветима бяха арестувани при конфликти с полицията в Скопие.
Около 19.30 часа българско време група български почитатели бяха нападнати. На фрагменти, публикувани от локална телевизия, се вижда по какъв начин поданици на квартал „ Чеир “ хвърлят кофи за отпадък по българските последователи и удрят техни коли.
Съобщава се също по този начин за наръган левскар. Той е откаран в болница със съществени пострадвания, само че в този момент е в устойчиво положение и няма заплаха за живота му. От българското външно министерство потвърдиха за случая. „ Следим обстановката от близко. Посланикът ни в Северна Македония към този момент е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая и обезпечаване на сигурността на българските последователи “, обявиха от Министерство на външните работи.
Консулът на България в Скопие към този момент е посетил потърпевшия български жител в болничното заведение, в което е настанен за лекуване. Според наличната информация, положението му все още се обяснява, само че няма риск за живота му.
Малко преди започването на мача имаше и конфликти сред поддръжниците на Левски и македонската полиция преди влизане на стадиона. Деветимата левскари са арестувани.
Местната полиция е в цялостна готовност, откакто УЕФА дефинира дуела като високорисков поради политическото напрежение сред България и Северна Македония. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР