Левски победи Ботев Враца с 2:0 в приятелски мач на

...
Левски победи Ботев Враца с 2:0 в приятелски мач на
Коментари Харесай

Левски надви Ботев с 2:0 в контролна среща

Левски победи Ботев Враца с 2:0 в другарски мач на стадион „ Георги Аспарухов “. Двубоят вървеше към тъждество, само че „ сините “ съумяха да си обезпечат триумфа с две попадения в границите на две минути. В 79-ата минута прецизен бе Асен Чандъров, а в 81-ата Кристиан Димитров.

Това бе първата от три контроли, които ще изиграят левскарите в границите на пет дни. В понеделник възпитаниците на Станимир Стоилов срещат Марица Пловдив, а във вторник – Витоша Бистрица. И тези два мача също ще се играят на „ Герена “ и още веднъж са с начален час 14:00ч.

Патрик-Габриел Галчев насочи първия прецизен удар в мача в петата минута след началото му. Десният бек на " сините " получи пас от Асен Чандъров и шутира от към 20-ина метра, само че право в ръцете на Федерико Бариос.

Бариос съществено тормози своите съотборници в 13-ата минута, когато позволи груба неточност, пресиран от Рикардиньо, топката стигна до Роналдо, само че колумбийският вратар поправи неточността си и улови преди да се стигне до удар към вратата му.

Левски стигна до най-хубавото състояние от началото на срещата в 19-ата минута. След центриране от ъглов удар Андриан Краев смъкна с глава към Асен Чандъров, който нанесе изстрел от близка отдалеченост, само че в навън.

Ботев Враца отговори в ответната офанзива. Марко Мажуга получи центриране отляво и с глава нанесе удар, който бе уловен с лекост от Николай Михайлов.

В 23-ата минута Михайлов се оправи и с удар на Браян Мендоса, който докара от корнер, а от него не последва нищо забавно.

Пет минути по-късно Андриан Краев опитва шанса си от далечна отдалеченост, само че прати топката настрана от врачанската врата.

В 31-ата минута Ботев Враца стигна до най-хубавата си обстановка в мача. Мартин Кавдански направи страховит самостоятелен пробив, озова се очи в очи с Ники Михайлов, само че не съумя да уцели вратата на Левски.

Десет минути по-късно Роналдо проби отдясно и пусна прострелно центриране към Рикардиньо, само че на пътя на топката застана Диего Фераресо, който не бе надалеч от това да си означи автогол.

В последното игрово деяние за първата част Патрик-Габриел Галчев центрира отдясно, като подаването му се трансформира в удар и за малко да навести мрежата на Ботев, само че излезе в навън.

В 51-ата минута Галчев, към този момент минал отляво на защитата, проби рисково през центъра и стигнал до дъгата на наказателното поле, нанесе мощен удар, само че доста високо над вратата. Секунди по-късно и Андриан Краев шутира доста неопределено.

В 56-ата минута при центриране от корнер Кристиан Димитров и Мартин Кавдански сблъскаха главите си, като играта бе спряна за малко, с цел да им се окаже здравна помощ. И с двамата всичко бе наред.

Девет минути по-късно Жереми Петрис проби доста добре отдясно и пусна към Ивелин Попов, който чакаше топката към точката на дузпата, с цел да нанесе удар, който обаче бе блокиран от... Рикардиньо.

В 66-ата минута Рикардиньо прати топката в мрежата на Ботев Враца, откакто с глава засече в мрежата на Красимир Костов, само че бе отсъдено нарушаване на бразилеца и попадението не бе зачетено.

Седем минути по-късно Ивелин Попов овладя топката и нанесе доста ексцентричен удар от въздуха, който бе доста рисков, само че Красимир Костов се намеси и мазета в корнер. При последвалото центриране Асен Чандъров засече с глава, само че стреля в навън.

След недоразумение в отбраната на Ботев Враца в 75-ата минута топката се озова в краката на Рикардиньо, който стреля към близкия ъгъл, само че уцели мрежата от външната страна.

Четири минути по-късно Левски въпреки всичко излезе напред в резултата. Асен Чандъров получи подаване от Ивелин Попов и със мощен удар в близкия ъгъл не остави никакви шансове на Красимир Костов.

В 81-ата минута " сините " си взеха решение всичко. След безредие при ъглов удар Кристиян Йовов смъкна с глава за Кристиан Димитров, който насочи доста мощен удар в близкия ляв ъгъл и Костов още веднъж бе беззащитен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР