Левски победи Ботев (Пловдив) с 2:0 и съкрати наполовина преднината

...
Левски победи Ботев (Пловдив) с 2:0 и съкрати наполовина преднината
Коментари Харесай

Левски победи Ботев (Пловдив) и се доближи до третото място

Левски победи Ботев (Пловдив) с 2:0 и редуцира на половина преднината на " канарчетата " на третото място в елитното ни футболно състезание. Три кръга преди края на сезона тимът на Станимир Стоилов изостава с три точки от пловдивчаните в борба за квота в Лигата на конференциите.

Левски реши мача още през първото полувреме, когато " сините " владееха центъра и осъществиха два гола. В десетата минута Дилан Мертенс удари топката с ръка след игра с глава на Георги Миланов и съдиите дадоха дузпа, осъществена от Филип Кръстев в десния ъгъл на вратата. В 36-ата минута пък Ноа Сонко Сундберг получи топката от Уелтън на 25-30 метра от вратата и изпрати бомбен удар, който се отби от горната греда и влезе във вратата на Георги Аргилашки. Това бе първи гол за централния бранител със синята фланелка.

Емануел Току пък пропусна най-чистото състояние за Ботев, откакто получи извеждащ пас от Тодор Неделев и не съумя да преодолее Николай Михайлов очи в очи. Така пловдивчаните се прибраха на отмора с два гола пасив.

Второто полувреме стартира с греда за Виктор Генев от Ботев Пловдив, като това състояние дълго време остана само за двата тима. Левски пък отговори едвам след 25 минути игра, когато Уелтън подаде за Илиян Стефанов в наказателното поле, а ударът на халфа бе извънредно неакуратен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР