Левски не може да си позволява скъпи трансфери и ще

...
Левски не може да си позволява скъпи трансфери и ще
Коментари Харесай

Станимир Стоилов: Левски се цели в шампионска титла и класиране в евротурнирите

Левски не може да си разрешава скъпи прехвърляния и ще би трябвало да подвига равнището с наличните футболисти, съобщи старши треньорът Станимир Стоилов преди началото на лятната подготовка на " сините ". Той добави, че те могат да си разрешат най-много трима нови играчи, колкото са и напускащите това лято.

Левски стартира подготовка едвам към две седмици след последния си формален мач и съгласно Стоилов на никого не му е нужно " зареждане на батериите ".

" Това е моят тим, аз съм почитател на Левски и нямам потребност от зареждане на батериите. Надявам се и футболистите да не са почивали, а да са задържали спортната си форма. Дано да няма да се постанова да вършим тежки физически тренировки. Започваме в понижен състав по справедливи аргументи и ще се готвим с тези десетина индивида, до момента в който се приберат и останалите ", съобщи Стоилов на конференцията преди първата подготовка на отбора.

" От първия ден би трябвало да отговаряме на упоритостите на Левски, защото това име е задължаващо. Аз не мога да си слага други цели с изключение на най-високите - шампионска купа и присъединяване в груповата фаза на евротурнирите. Може и да е мъчно, само че сме длъжни да пробваме. Другата цел, а тя е наложителна, е класиране още веднъж за Европа. Спазваме извънредно прецизно финансовата политика и не излизаме под никаква форма от бюджета. Левски към момента е в тежка обстановка, която би трябвало да позволяваме. Не ни е допустимо да привличаме суперзвезди. Надграждане може да има единствено с тези футболисти и с възстановяване на играта ни. Имаме накъде към момента да подвигаме равнището и нашите играчи не би трябвало да живеят с позитивизма от предишния сезон. Всеки от тях би трябвало да увеличи равнището и да следваме остарялата тактика. Чисто финансово не можем да мечтаем за нищо по-добро. За мен е значимо да избегнем банкрута. Левски сигурно ще има двама нови футболисти (бел. ред. - първите двама са Ивелин Попов и Анте Блажевич). Ако имаше още хора с контракти, те щяха в този момент да са тук. Ще можем да си позволим още едно ново попълнение в този трансферен интервал. Имаме трима напускащи, тъй че ще имаме и най-много още един нов ", добави наставникът.

Стоилов сподели, че задачата е да бъде взет атакуващ футболист, само че не е наложително той да бъде централен нападател, защото Левски има варианти там. Той добави, че Ивелин Попов ще тренира на омекотен режим първоначално, а Уелтон е подготвен на 100 % за натоварвания. Треньорът на Левски също по този начин удостовери, че информациите, че Левски ще има втори тим, който ще играе в Трета лига и ще тренира дружно с представителния отбор по време на подготовката.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР