Левски Лукойл допусна трето поражение във ФИБА Къп. Тимът на

...
Левски Лукойл допусна трето поражение във ФИБА Къп. Тимът на
Коментари Харесай

Тити Папазов: Нокаутираха ни

Левски Лукойл позволи трето проваляне във ФИБА Къп. Тимът на Тити Папазов отстъпи като посетител на Балкан с 57-81, откакто изоставаше през целия мач. Ето какво сподели след мача старши-треньорът на тима:

„ Първо поздравления на тима на Балкан за успеха. Цифрите са много красноречиви. Факт е, че загубихме мача в границите на пет минути. Не, че преди този момент сме го печелили… Този панер в края на третата част със сирената е единствено за две точки, само че като страст е огромен плюс. Частта беше 52:50 при 25 секунди до края. Може да приключи еднакъв и никога те не би трябвало да вкарват панер. Ние направихме неточности и получихме панер със сирената по най-левашкия метод. В идващите пет минути серията е 19:2 и това беше опустошително. За пет минути всичко се срина.

Трябва да бъдем справедливи. В хода на целия мач тимът на Балкан повече заслужаваше, без значение че ние се борихме. Отчайваща разлика има в процентите за три точки. 19% е извънредно невисок %.

Само от нас зависи да излезем от това положение. Вината е напълно в нас, само че по никакъв метод не би трябвало да обезценяваме положителната игра на Балкан. Днес Левски игра неприятно и доста едва в границите на 5-6 минути.

Това е стилът на Балкан с тройки на бърза офанзива, те си следват този жанр. Понякога им изиграва неприятна смешка като двата мача в София, когато намалихме.

Реално видяно имат огромно психическо преимущество. Ние другата седмица би трябвало да дойдем тук и да изглеждаме по различен метод, в случай че желаеме да играем в идната фаза на шампионата за Купата на България.

Победата на Алба не е добра и за Балкан, само че дано да не мислим в тази посока. Факт е, че към този момент близо месец играем под опциите си. Стараем се. Някъде се връщаме по-скоро с темперамент. Днес обаче нямаше и по кое време, а и сривът беше доста огромен. Просто ни нокаутираха. Изпаднахме пет минути в нокаут. При 23 точки разлика действително последните пет минути резултатът е 6:5, след канонадата преди този момент. При 56:52 стартира тази серия от 19:0. Има го в баскетбола. Ние също губехме с 11 и изравнихме за 50:50.

Безспорно, поддръжката на публиката също е решаваща при този жанр, в който се стопира на бърза офанзива и се стреля. Днес тимът, който заслужаваше, явно победи и то безусловно справедливо. Това е най-точното пояснение. Взеха ни повече битки. Мисля, че второто полувреме нямаме асистенция.

Нещата наподобяват доста тежки. Това е един тест за характера на този тим - дали ще успеем да излезем от тази обстановка и дали заслужаваме да бъдем тук. При всички случаи този тим е посочил капацитет през октомври и ноември. Освен да бъда набожен и да се надявам, не виждам какво друго мога да ви кажа.

Натрупват се неща, само че най-крещящо е при стрелбата. Разколебани и разтърсени сме. В сложните моменти би трябвало да бъдем дружно, а не когато бием. Това е отборна игра. Ако имаме капацитет да го създадем, ще се върнем още по-силни. Според мен казусът е по-скоро психически. Ние сме същите. Когато сме могли да играем добре при започване на сезона, не виждам причина да не го вършим и в този момент. В главите ни е казусът. Разполагаме с доста положителни играчи. Когато стане рецесия, всеки желае от тях да извади кораба, а би трябвало да бъде отборно. В тази посока би трябвало да работим. Това ми бяха и думите в съблекалнята.

Силно се надявам, че ще преборим този тежък миг. Той не е добър, само че образователен и мотивиращ, в случай че го оползотворим. Имаме изключителна поддръжка от страна на Стойков и на спонсора. Това е изрично. Даже имаме по-голям заем, в сравнение с евентуално заслужаваме по отношение на резултатите. Вината си е единствено в нас и ние би трябвало да си решаваме казуса.

Другата седмица играем мач, който е решителен. Влизаме от мач в мач. Вярвам в тези хора и те са потвърдили, че има причина за това. Сега сме в рецесия и аз също съм част от нея. Не може да бъде хвърлена виновността единствено върху играчите. Ако се получи първа микрокриза и не продължим за Купата, ще решаваме. На този стадий считам, че казусът е повече психически. Смятам изрично, че промени сега не могат да решат нещата.

Докато не мине мачът другата седмица с Балкан, би трябвало хората, които са посочили, че имат качества, още веднъж да ги потвърдят. Длъжен съм да имам вяра, тъй като в случай че се предадем, става още по-страшно. В събота имаме различен значим мач против най-хубавия тим сега в България. Влизаме от мач в мач. Това има и своите плюсове, и своите минуси. Един добър мач в събота ще ни върне поразклатеното самочувствие. Дори да загубим, ще дойдем тук с единствената мисъл да се класираме. Това са упоритостите и задачите на тима. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР