Левски излезе с официална декларация за наказанието си от един

...
Левски излезе с официална декларация за наказанието си от един
Коментари Харесай

От Левски обявиха: Ще напълним стадиона за мача с Ботев, спрете ни

Левски излезе с публична декларация за наказването си от един мач без аудитория в дуела против Ботев. От клуба оповестиха, че няма да изпълнят наказването и приканиха почитателите да изпълнят стадиона. 
Прочетете още
Ето и формалната декларация:

Левскари,

обръщаме се към Вас във връзка решенията на Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз от 20.09.2022 година, с които на нашия клуб са наложени редица санкции, измежду които и най-тежкото допустимо - възбрана за игра пред аудитория.

Стоически изтърпяхме съдийските насмешки с „ Левски “ в мачовете с „ ЦСКА 1948 “ и „ Локомотив “ (София). Решихме да се концентрираме върху личните си неточности.

Няма, обаче, да приемем искания за праволинейност от страна на футболната ни централа и нейните комисии само на гърба на „ Левски “. Поне до момента в който не получим явен отговор на няколко въпроса.

Защо на „ ПФК Левски “ не бе предоставена опция да се запознае с отчета на дежурния пратеник след мача с „ ЦСКА-София “ и на другите документи по преписката, да участва посредством собствен представител на съвещанието на комисията или най-малко да показа мнение? Защо преградихте изцяло пътя ни за отбрана? Ние и досега не знаем въз основа на какви обстоятелства е наложено наказването.

Защо за по-тежки нарушавания първичната глоба, наложена на „ Локомотив “ (Пловдив) от два мача без аудитория, бе напълно анулирана? Забележете, с решение на Апелативната комисия, която необикновено по какъв начин откри жалбата за позволена при съществуването на безумния по своята същина, само че другояче явен текст на чл.53, алинея 2, б. д от Директива за птиците, съгласно който единствено решения на ДК, с които се постановат санкции за повече от две срещи отнемане от домакинство, подлежат на обжалване.

Колко „ кардинален “ и старателен в отчета си бе дежурният пратеник на мача на 29 август 2022 година, когато на стадиона в Борисовата градина летяха предмети към делегацията на гостуващия отбор? Защо тогава не последва сходно наказване?

Кога Дисциплинарната комисия ще стартира да следва европейските правила и процедура при определянето и налагането на санкции, вместо телефонното право?

Все риторични въпроси, на които БФС няма отговор.

Нека да е изцяло ясно. Не искахме особено отношение, нито привилегии, а да бъдем еднообразно третирани с всички други клубове. Не го получихме.

Затова каним нашите последователи да изпълнят стадиона на идващия мач с „ Ботев “ (Пловдив).

Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете вечно!

„ ПФК Левски “

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР