Левски има проблем с колектива. Признанието дойде изненадващо от самия

...
Левски има проблем с колектива. Признанието дойде изненадващо от самия
Коментари Харесай

Греховете на Костов в Левски

Левски има проблем с колектива. Признанието пристигна изненадващо от самия треньор на " сините " Николай Костов. Специалистът даде да се разбере, че отборът гние от вътрешната страна след 1:2 от Хебър в Пазарджик за Купата на България. Столичният гранд е навън от шампионата за Купата на България, изостава сензитивно и от първото място, каквато бе задачата пред клуба. Тепърва ще се вършат разбори, даде обещание Костов, само че за тях наподобява късно, защото нулевият сезон е зад ъгъла, а аргументите за това няма да топли изключително почитателите на Левски през студените месеци до подновяването на шампионата.

Проблемите на " сините " са съществени и надалеч не опират единствено до колектив, колкото и значим да е той. Трябва да е ясно, че за хармонията в един тим основен отговорник е точно старши треньорът. Без значение какви проблеми има даден клуб, наставникът е този, който може да сплоти съблекалнята и да сплоти футболистите. Това обаче в този момент очевидно липсва на стадион " Георги Аспарухов ". Там още веднъж има разделяне на групички и Костов наподобява безпомощен в опита да промени настроенията в тима.

От месеци насам се вижда, че колектив няма. Казват, че успехите най-добре спомагат в тази тенденция, само че и те са ъгъл. Греховете на Костов обаче надалеч не стопират дотук. Може ли някой да уточни играча във форма за Левски? Вратарят Пламен Андреев сигурно не е от тях, същото може да се каже и за капитана Андриан Краев, който към днешна дата се трансформира в изкупителна жертва, тъй като в този клуб и освен това управление все някой би трябвало да е отговорен.

Бразилците също са надалеч от оптимално положение и въпреки всичко Уелтън, преди малко завърнал се от травма, наподобява единственият ярък лъч в този отбор. Другият е Жереми Петрис, само че и обстановката към него не е по никакъв начин розова поради изтичащия му договор. Нито един различен от останалите не може да бъде бележит като индивида във форма.

Списъкът с проблемите пред Костов продължава и със слабото показване на отбраната. През предишния сезон на " Герена " трупаха сухи мрежи, а Андреев чупеше връх след връх. През актуалната акция пред " сините " са Арда, ЦСКА, Лудогорец по този индикатор, а за 19 кръга тимът е инкасирал 15 попадения, част от които идват след груби самостоятелни неточности. Отборът е обезверен и това директно въздейства върху резултатите.

Не на последно място би трябвало да се упоменат и честите травми на футболисти. Само за последния месец през лазарета на отбора минаха Уелтън, Роналдо, Жереми Петрис, Кристиан Димитров, Джавад Ел Джемили, Хосе Кордоба, Цунами и Рикардиньо. Една от теориите за зачестилия брой контузии е сериозната отмора, която Костов дава. Имаше случай в една от паузите за националния тим, когато наставникът подреди близо седмица почивка на играчите, а част от бразилците даже се прибраха до своята татковина. Това, несъмнено, е едната страна на монетата, само че е реалност, че във значими моменти Левски остава без водещи фигури при така и така къса пейка.

Някъде тук е добре да се повдигне тематиката и за ролята на единствените летни попълнения Дарлан и Асими Фадига. С какво те подвигнаха класата на " сините " и съумяха ли да подобрят качеството на игра на отбора. Много неща, които се случиха или не се случиха през лятото, в този момент дават отражение и не е нужен изчерпателен разбор, с цел да се стигне до този извод.

Дотук всичко изброено са единствено обстоятелства, макар че на " Герена " обичат да боравят с тях единствено, когато е в тяхна изгода. Но е очевидно и ясно, че Левски няма състезател във форма, няма колектив, малтретиран е от травми, а лятната селекция върви към неуспех. По-задълбочен аназиз може да извади на показ и други грехове, само че и тези по никакъв начин се на за занемаряване.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР