Левски и изпълнителният директор Ивайло Ивков ще се разделят, пише

...
Левски и изпълнителният директор Ивайло Ивков ще се разделят, пише
Коментари Харесай

Разкритие: Левски се разделя с директор

Левски и изпълнителният шеф Ивайло Ивков ще се разделят, написа „ Тема Спорт “.

Очаква се това да се случи на идното Общо заседание на клуба.

Такова бе свикано за 6 април. Една от точките от дневния ред в него ще бъде обвързвана с увеличение на капитала на сдружението.

Собственикът Наско Сираков към този момент разкри, че възнамерява да емитира акции за 15 милиона лв..

Това би трябвало да бъде гласувано на Общото заседание. В идващите дни мажоритарният притежател ще даде конференция, на която ще разкрие детайлности от проекта за набиране на спомагателен капитал.

В петък Ивайло Ивков даде конференция. На нея той разкри, че има кардинални разлики с Наско Сираков. И го нападна, заявявайки че казусът на клуба не е финансов, а управнически. Юристът даде и различен прочит на подписаното от притежателя съглашение с Национална агенция за приходите.

Според спогодбата в държавната хазна към този момент постъпват 30 % от приходите на Левски. Стъпката бе оповестена от президента като „ позитивна вест “. На радикално друго мнение обаче е Ивков.

Той назова съглашението с Националната организация по приходите „ Унизително за клуба “ и разгласи, че сметката на клуба към този момент е запорирана. Наред с това шефът приказва и за „ кукловоди, близки до висшето управление “.

Именно и поради това ще се стигне до разлъка сред двете страни. Шефът към този момент загатна, че може да подаде и оставка. Ивков заема поста на изпълнителен шеф на Левски от средата на октомври 2021 година. Той смени на длъжността краткотрайно изпълняващия я Константин Баждеков, който я зае след напускането на Павел Колев.

В края на предходната седмица Наско Сираков разкри и дарителска сметка. Сумите, постъпващи в нея, ще отиват непосредствено към Национална агенция за приходите. На държавната хазна клубът дължи 11.5 милиона лв..
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР