Левски допусна тежка загуба с 0:3 от Хибърниънс в първата

...
Левски допусна тежка загуба с 0:3 от Хибърниънс в първата
Коментари Харесай

Левски се сгромоляса срещу слабак

Левски позволи тежка загуба с 0:3 от Хибърниънс в първата си контролна среща от зимната подготовка. Съперникът на "сините " е първенец на Малта, а сега е на пето място в локалното състезание.

"Сините " първо бяха осъдени още в третата минута, след което Хибърниънс удвои в 45-ата минута. И през втората част избраниците на Делио Роси не съумяха да се опълчват на домакините, като даже инкасираха трети гол, с цел да се стигне до резила.

Италианският треньор на Левски заложи от първата минута на новото попълнение Станислав Костов. Бившият голмайстор на Пирин (Благоевград) си партнираше в офанзива с Жуниор Мапуку. 16-годишният Томислав Папазов също беше измежду титулярите. Младокът игра цялостен мач с Давид Яблонски в центъра на отбраната.

Другият нов състезател на "сините " - Аймен Белаид, е болен, и отпадна за днешния мач. Аут заради травми са Габриел Обертан, Жорди Гомес и сръбският бранител Милош Цветкович.

В третата минута малтийците поведоха след прецизен отдалечен изстрел на Клейтън Файла, който прониза Божидар Митрев. В 9-ата минута Кабрал беше покрай равнене, само че негов изстрел мина на сантиметри от дясната греда. По-късно добра офанзива на Станислав Костов приключи с фаул против нападателя на линията на наказателното поле на Хибърниънс, само че реферът даде знак играта да продължи.

В 21-ата минута малтийците пропуснаха да удвоят, а по-късно Рошу направи сериозен пропуск за Левски. В 32-ата минута румънецът стреля над гредата от близко.

Иван Горанов пропусна най-хубавата опция за Левски в 43-ата минута. Мапуку изведе левия бранител самичък против вратаря, само че той прати топката около задачата в навън.

Секунди преди края на първата част Жоао Морейра означи за 2:0. Той се разписа с глава от няколко метра, откакто засече центриране отдясно на Табоне Десира.

На почивката Роси направи пет промени. Кръстев, Юруков, Белмонт, Вутов и Буш замениха Митрев, Рошу, Панайотов, Мапуку и Костов.

В 65-ата минута Буш пропусна да понижи изоставането след подаване на Вутов. Четири минути по-късно една от запасите на Хибърниънс Мбонг вкара за 3:0. Нигериецът с малтийски паспорт се възползва от избита от Николай Кръстев топка и подпечата тежката загуба на Левски.

По всяка възможност втората контрола на "сините " на лагера в Малта ще се играе в неделя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР