Левият кандидат за президент на Аржентина Алберто Фернандес води на

...
Левият кандидат за президент на Аржентина Алберто Фернандес води на
Коментари Харесай

В Аржентина се очерта нов президент - по традиция за Латинска Америка ще е ляв

Левият претендент за президент на Аржентина Алберто Фернандес води на изборите с огромна преднина пред другарски настроения към бизнеса Маурисио Макри, сочат данни от екзитполовете на изборите, само че е прекомерно рано да се каже дали Фернандес е спечелил безапелационна победа още на първия кръг.
Малко след затварянето на изборните секции в 18:00 часа локално време, екзитпол изследването дава преднина на 60-годишния юрист Фернандес, чиято вицепрезидент е някогашният президент Кристина Кирхнер, която има доста неприятности с правораздаването. Хиляди радостни последователи на Фернандес пееха и танцуваха пред партийната централа в Буенос Айрес. " Това е страховит ден за Аржентина ", сподели той пред публицисти.
60-годишният Макри, чиято известност внезапно спадна през последната година, до момента в който Аржентина се бори с рецесията и пазарните разтърсвания, съобщи, че при гласуването се конкурират " визии за бъдещето ". След като подаде своя избор в ранния следобяд в квартал Палермо в Буенос Айрес, той призна, че " обезпокоително чака " среднощ, с цел да разбере първите резултати.
Вътрешното министерство на Аржентина съобщи, че изборната интензивност на изборите в неделя е била над 80%, след акция, доминирана от тежката икономическа рецесия, засягаща втората по величина стопанска система в Латинска Америка.
Изборите идват на фона на високо напрежение в района, при всеобщи митинги в прилежащите страни Чили и Боливия, както и наскорошни безредици поради неравенството в Еквадор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР