Левицата ще върне мандата тогава, когато усети, че отиването на

...
Левицата ще върне мандата тогава, когато усети, че отиването на
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП ще върне мандата, ако изборите са неизбежни

Левицата ще върне мандата тогава, когато усети, че отиването на нови избори е неизбежно. Дано да се случи това, което би трябвало за България. Защото страната ни би трябвало да има бюджет. Ако при едни възможни избори се образува кабинет чак лятото, тогава ще бъде късно. Ние сме виновни пред страната си, България би трябвало да има държавно управление и бюджет. Политиките на служебния кабинет не съответстват с това, което Българска социалистическа партия желае да се случи, това сподели Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ на “БСП за България ", в коментар по тематиката за предизвикателствата при третия мандат.

" Не инцидентно третият мандат е наименуван спешен, тъй че би трябвало да се преборим и като виновна партия ще създадем всичко допустимо да съставим държавно управление. Ние казахме, че сме виновни пред страната си и чакахме да ни бъде връчен мандатът, тъй като сме Българска социалистическа партия. Нашата партия постоянно е готова за носенето на отговорност. Друг е въпросът, че този мандат беше претрупан със свръхочаквания още преди три месеца, когато завършиха изборите на 2-ри октомври. Тогава всички партии споделиха, че третият мандат е най-съществен, тъй като не виждат реализация на първите два - по този начин и се случи ", уточни той.

Социалистът изясни, че множеството партии декларират своето предпочитание да има държавно управление.

" Ние ще имаме диалог с тях, само че първото, което следва през днешния ден след връчването на мандата, е съвещание на Изпълнителното бюро, по-късно и Национален съвет “, сподели Ченчев.

По думите му,  видно е разминаването в дейностите на президента Радев с упованията на левите хора в България: " Политиките, които ползва служебният кабинет, не съответстват с това, което Българска социалистическа партия желае да се случи ", безапелационен е той.

На въпрос за метода на левицата оттук-нататък социалистът отговори: " Първо би трябвало да мине съвещанието на Националния съвет, това е политическо решение, което би трябвало да зададе пътя на една партия какво ще прави с мандата. Така е отговорно към страната и откакто България три месеца чака държавно управление, може да изчака още няколко дни. Призовавам за успокоение, самообладание, ние ще бъдем диалогични. Призовавам всички парламентарни сили за едно отговорно държание, тъй като виждаме спиралата от избори до каква степен ни докара ".

Според депутата от Българска социалистическа партия не е разумно да сядаш на масата на договаряния, в случай че авансово поставяш условия за какво въобще сядаш да преговаряш. " Преговорите са, с цел да се изчистят въпроси - дали в позитивна или в негативна посока. Каквото и да говореха Политическа партия и другите политически сили виждаме, че обстановката се променя. Така че диалози ще има, срещите ще се случват пред очите на българските жители ", изясни той пред NOVA .

По отношение войната в Украйна социалистът посочи, че Българска социалистическа партия е партия на мира. " Държим на него и на договарянията. Това вършим през последните месеци и години. Позицията ни срещу оръжията е напълно действителна, откакто сме за мир и за договаряния. Тази война би трябвало да се реши посредством договаряния и настояваме за това ", безапелационен е Ченчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР