Лев Пономарьов, заедно с акад. Андрей Сахаров, е инициатор за

...
Лев Пономарьов, заедно с акад. Андрей Сахаров, е инициатор за
Коментари Харесай

Честита Нова година, бъдещи жертви на репресиите!

Лев Пономарьов, дружно с акад. Андрей Сахаров, е основател за основаването през 1988 година на " Мемориал " - съветско общество за увековечаване паметта на жертвите на политически репресии. Днес Върховният съд на Русия закри едната от двете елементи на тази организация, считана за сърцето на унищожаваното от ръководството на Владимир Путин гражданско общество в страната (заседанието за останалата част е на следващия ден, 29 декември). Ето какво написа той в:

Ако в няколко съвещания Прокуратурата се правеше на ударена, говореше за " злостни и многочислени отсъствия на отбелязки " (бел.ред.- наложителното изписване, че " Мемориал " е оповестена за " задграничен сътрудник " ) и " издевателско малък шрифт на уеб страницата ", то през днешния ден всички маски бяха захвърлени.

" Мемориал " е премахнат не поради някакви официални нарушавания. Те прелестно разбираха какъв брой неуместно звучи това. Ето я - същинската причина, оповестена от прокурорски мундир без лице:
" Правозащитното общество " Мемориал " спекулира на тематиката за репресиите и основава лъжовен облик на Съюз на съветските социалистически републики като терористична страна. "

Какво значи това?

Това, че през настъпващата 2022 година репресиите ще се разгърнати по цялостната стратегия. Колко време ще мине от " ще тикне в пандиза всички опозиционери " до интервенция " ще влезем във всяка врата " е въпрос, очевидно единствено механически.

Векторът е явен - " лъжливият облик на Съюз на съветските социалистически републики " последователно ще се завръща към живота, само че в новото му въпръщение ще стои не комунистическата партия и Политбюро, а чекисткото политбюро, лишено от всякаква добродетелност и отговорност за бъдещето на народите на Русия.

А това значи, че няма да има никакъв " сладолед по 7 копейки ", още повече пък асимилиране на космоса и фундаментална просвета. Феновете на Съюз на съветските социалистически републики и всички останали жители на Русия ги чака произвол, безгранично замогване на върхушката, тотално следене, безкрайни изтезания в затвори и полицейски сектори и неизбежно увеличение на рецесията в стопанската система и обществената сфера.

Остана единствено нещо дребно - този трагичен монумент на жертвите на политическите репресии на бул. " Сахаров " още стои.

P.S. Ликвидирането на " Мемориала " за мен е персонална покруса. Преди 30 години го създадохме с дребна група съидейници. Но през днешния ден сме доста. Делото на " Мемориал " ще бъде продължено, за жертвите на предишното и сегашното никой няма да не помни.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР