Летят със скорост от 200 километра в час и поразяват

...
Летят със скорост от 200 километра в час и поразяват
Коментари Харесай

Сеят ужас и смърт: Какво се знае за дроновете, използвани от Русия

Летят със скорост от 200 километра в час и поразяват цели на земята, само че подвигат огромен звук, който се чува отдалеко. Русия на няколко пъти употребява безпилотни летателни апарати за набези в Украйна, в това число против столицата Киев.

Шефът на президентската администрация Андрий Йермак приказва за така наречен дронове камикадзе.

„ Руснаците считат, че те ще им оказват помощ, само че в действителност това единствено демонстрира тяхното обезсърчение “, написа той в обществената мрежа „ Телеграм “, представен от

Ирански ли са дроновете камикадзе?

Според дефиницията на профилирания уеб страница " Military Factory " дроновете камикадзе са безпилотни летателни апарати, носещи бойни заряди. Украинските военни настояват, че в средата на септември за пръв път са съумели да смъкват един ирански военен дрон. Оттогава са регистрирани общо над 20 полета на дронове камикадзе над Южна Украйна, половината от които били свалени от украинската войска. Особено южноукраинският град Одеса постоянно е цел на офанзиви с дронове камикадзе, при които починаха и цивилни жители.

От няколко месеца се знае, че Иран е доставил дронове на Русия. Още в края на август американското държавно управление заяви, като се базира на данни от тайните служби, че Русия желае да закупи ирански бойни дронове за войната против Украйна. Наложените на Москва интернационалните наказания не разрешават към този момент на Русия сама да създава дронове, тъй като липсват съответните съставни елементи. По информация на организация Франс Прес Русия си е набавила от Иран дронове от вида „ Мохаджер-6 “ и „ Шахед-136 “. Техеран отхвърля тези доставки.

По данни на военни специалисти иранските дронове не са прекомерно ефикасни. Фаталното обаче е това, че летят на дребна височина и мъчно се засичат от радарите.

Украйна ще създава турски дронове?

Това лято Русия прояви интерес и към турски бойни дронове, само че производителят на дроновете „ Байрактар “ разгласи в края на август, че няма да доставя на Москва своя продукция. „ Без значение какъв брой пари ще ни предложат, в сегашната обстановка е изключено да им доставим дронове. Ние изцяло поддържаме украинската страна “, съобщи пред БиБиСи ръководителят на турския оръжеен тръст Халук Байрактар.

Турските дронове „ Байрактар-ТБ2 “ се употребяват много сполучливо от украинската войска – с тяхна помощ украинците унищожиха забележителен брой съветски артилерийски системи и бронирана техника. По данни на разнообразни осведомителни организации турският производител на дроновете „ Байрактар “ възнамерява да построи своя фабрика в Украйна.

Бойният дрон на „ Байрактар “ е с размери 6,50 на 12 метра, може да остане във въздуха цели 24 часа и развива скорост от към 220 километра в час. Той е доста по-евтин от неговите западни съперници.

Израелски дронове над Украйна?

От началото на съветската експанзия в Украйна има спекулации за използването и на израелски дронове. През март в интернет се появиха фотоси на свален над Украйна съветски дрон с израелски обозначения. Тези фотоси обаче, чиято достоверност не е потвърдена, демонстрират останките от дрон „ Форпост “, в това число плакета с името на израелска компания за производството на самолети и ракети. „ Форпост “ е разследващ дрон, създаван в Русия по израелски лиценз, закупен от Москва още преди години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР