Летният сезон е почти към края си, затова е време

...
Летният сезон е почти към края си, затова е време
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори: Българите спасиха сезона

Летният сезон е съвсем към края си, по тази причина е време за равносметка. Според хотелиери и туроператори точно българските туристи са тези, които избавиха летния сезон по нашето Черноморие.

Благодарение на тях част от хотелите в най-големия морски курорт Слънчев бряг не оповестиха банкрути, а вилите и къщите за посетители на юг съумяха да запълнят потенциала си 100%, демонстрира Българска национална телевизия.

На фона на пандемията от ковид от туристическия отрасъл въпреки всичко са удовлетворени от Сезон 2020. Невъзможността да се пътува в чужбина и рестриктивните мерки в гръцките курорти, привлякоха най-много българските и румънските туристи.

Хотелиери в Слънчев бряг, които главно разчитат на задграничен поток от туристи от Англия, Израел и Русия, признават, че първите месеци са работили на загуба.

В същото време множеството хотели в Поморие са работили на цялостен потенциал, само че и тук сезонът е почнал чак в средата на юли.

На 10 октомври по Южното Черноморие е плануван последният под наем полет. Според данни на Регионалната туристическа камара с 80% по-малко са чартърните полети за месец август спрямо предходната година.

Туроператори регистрират, че единствено 20% от анулираните резервации през този летен сезон са трансферирани за идната година.

/ПИК
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР