Летните месеци – юни, юли и август предполагат по-интензивно пътуване. Успоредно с

...
Летните месеци – юни, юли и август
предполагат по-интензивно пътуване.
Успоредно с
Коментари Харесай

Юли и август са най-травматичните месеци по пътищата на България

Летните месеци – юни, юли и август предполагат по-интензивно пътешестване. Успоредно с това се усилват и предпоставките за пораждане на инциденти.

През цялата 2018 година са регистрирани 6684 тежки пътнотранспортни произшествия (ТПТП), при които са починали 611 души и са ранени 8466. В съпоставяне с 2017 г. регистрираните ТПТП са 6888, при които са загинали 682 и са ранени 8680.

Въз основа на разбора за травматизма се отчита, че най-голям е броят на загиналите през два от летните месеци – а точно юли, когато са регистрирани 70 загинали при ПТП, и август, когато са регистрирани 78 починали при ПТП. По отношение на ранените, 30,40% от всички случаи, при които има ранени, са регистрирани тъкмо в трите летни месеца – юни, юли и август. Най-голям е бил броят на ранените през август – 908, юли – 854 и юни – 812.

Пътна полиция подхваща ограничения, които да способстват за понижаване на броя на тежките пътни произшествия. Ще бъде засилено наличието на полицейски екипи по пътищата, по които традиционно има максимален трафик – основно свързващите столицата с морските градове, пътищата сред морските селища и артериите към границите ни. Приоритетно ще се следи за недопускане на ръководство на моторни превозни средства от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и техните аналози. Ще се ускори и контролната активност за спазване на скоростните режими.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР