Летището във втория по големина норвежки град Берген за кратко

...
Летището във втория по големина норвежки град Берген за кратко
Коментари Харесай

Затвориха заради дронове норвежко летище близо до една от най-големите военноморски бази в Северна Европа

Летището във втория по величина норвежки град Берген за малко беше затворено през днешния ден, откакто поданици видяха минимум един дрон в региона, обявиха управляващите, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Норвежката войска и държавната летищна компания " Авинор " са били известени след първото забелязване на дрона в региона на летището в 4,15 ч., сподели полицейски представител. По-късно са били обявени още случаи на забелязване на дрон.

" Може да има и наблюдения, които да са свързани с друго събитие, да вземем за пример метеорологично ", сподели представителят. " Не сме сигурни дали става дума за един или повече дронове, само че сме сигурни, че е имало най-малко един ", съобщи той.

Въздушното пространство е било затворено. Летището се намира покрай основната норвежка военноморска база " Хоконсверн " - една от най-големите военноморски бази в Северна Европа.

Норвежкото телеграфно бюро заяви, че дрон е бил видян и покрай летището в град Фьорде, северно от Берген . То също е било краткотрайно затворено.

Полицията съобщи, че не са открити обвинени. Най-малко седем съветски жители бяха арестувани през последните седмици за ръководене на дронове или снимане на деликатни обекти в Норвегия.

Според норвежкото законодателство е неразрешено летателни апарати, ръководени от съветски компании или жители, да кацат, изхвърчат или летят над територията на страната. Норвегия не е член на Европейския съюз, само че приема сходни наказателни ограничения като него поради нахлуването на Русия в Украйна.

" Не е задоволително непознато разузнаване да пуска дронове над норвежки летища. На руснаци не е позволено да пускат дронове в Норвегия ", сподели министър-председателят Юнас Гар Стьоре, представен от Норвежката радиотелевизионна компания. " Не желаеме никой да пуска такава авиационна техника над значими уреди в Норвегия ", съобщи той.

През последните седмици бяха обявени голям брой случаи на забелязване на дронове покрай норвежки крайбрежни петролни и газови платформи и инфраструктурни обекти , показва АП.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР