Летището във Виена предлага възможност на пътниците да се тестват

...
Летището във Виена предлага възможност на пътниците да се тестват
Коментари Харесай

Летището във Виена предлага PCR тестове, които може да отменят карантината за пътуващите

Летището във Виена предлага опция на пасажерите да се тестват за ковид посредством PCR способ. Услугата е в съдействие с компанията Confidence DNA Analysen GmbH и коства 190 евро, оповестяват от летището.

Резултатите от теста ще бъдат налични в границите на три часа. Ако пробата се окаже негативен, пътуващият не би трябвало да остава в другояче наложителната карантина, която продължава 14 дни след идването в Австрия. Така интервалът на карантината може да бъде анулиран.

PCR се прави бързо и елементарно. Желаещите се свързват непосредствено с Confidence DNA Analysen GmbH. Лабораторията се намира на приземения етаж на летището в Виена. В случай, че пътуващият има негативен резултат, ще получи по този начин наречените " Gesundheitszeugnisses " (медицинско свидетелство), което анулира наложителната карантина от 14 дни.

Освен това, към здравното удостоверение, пасажерите, тръгващи от Виена, ще получат и документ, който потвърждава че не са инфектирани с вируса, при влизане в друга страна, ако тя признае документа.

Услугата не се предлага единствено за пасажери, само че и за всеки искащ да се подложи на теста. Пробите се вземат от гърлото и носа. Резултатите би трябвало да бъдат взети персонално или се изпращат по е-поща.

Ако резултатите от теста се окажат позитивни, клиентът се уведомява неотложно по телефона от Confidence DNA.Освен това те биват докладвани на държавните органи, в сходство със съществуващите разпореждания.

Друго значимо конкретизиране е, че тестванията се правят единствено на хора без никакви признаци или които не са имали контакт с човек, евентуално инфектиран с вируса COVID-19.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР