Летището в испанската столица Адолфо Суарес Мадрид Барахас планира голямо

...
Летището в испанската столица Адолфо Суарес Мадрид Барахас планира голямо
Коментари Харесай

Испания може да стопанисва най-голямото летище в Европа до 2031-а

Летището в испанската столица Адолфо Суарес Мадрид Барахас възнамерява огромно уголемение, което ще стане факт до 2031 година Ако всичко върви по проект то тогава ще се трансформира в най-голямото летище в Европа. Инвестицията в разширението възлиза на 2,4 милиарда евро, оповестява локалното издание Madrid Secreto.

В момента летище Барахас е на пето място в Европа по въздушен трафик, регистрирайки 50,6 милиона пасажери предходната година. Според калкулации това разширение ще го направи най-голямото летище в Европа и по този метод ще надмине огромните, най-натоварените летища на континента: това в Истанбул с 64,3 милиона пасажери през 2022 година, лондонското Хийтроу с 61,6 милиона, Летище " Париж-Шарл дьо Гол " с 57,5 милиона и Амстердам-Шипол с 52,5 милиона пасажери.
 Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде реновиран за 24,5 милиона лв.
Покритият паркинг на Терминал 2 на Летище София ще бъде реновиран за 24,5 милиона лв.

Ремонтът ще стартира през 2024 година и ще приключи за година

Разширението ще се реализира от компания Ayesa Ingeniería и архитектурната компания Estudio Lamela. Проектът обгръща разширението на терминалите T4 и T4S, построяването на индустриална постройка пред терминалите T1, T2 и T3 и ремоделирането на оборудванията. С промени потенциалът на летището ще се усили с 28%, което след измененията ще може да обслужва до 90 милиона пътуващи.

В момента летището способства с 9,7% от брутния вътрешен артикул и 60 000 работни места за жителите на Мадрид. Вероятно разширението ще донесе позитивен резултат и за испанската стопанска система, само че може да усили и въглеродните излъчванията и да аргументи неудобства на жителите на градове наоколо до летището.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР