Летище Пловдив има един огромен проблем със собствеността. Причината е

...
Летище Пловдив има един огромен проблем със собствеността. Причината е
Коментари Харесай

Държавата дава Летище Пловдив на концесия

Летище " Пловдив " има един голям проблем със собствеността. Причината е че част от терена и перона, където е в този момент съществуващият терминал, са на различен притежател. По време на парламентарния надзор в Народното събрание транспортният министър Георги Гвоздейков изясни, че към този момент са провеждани срещи със притежателя, чиято цел е въпросът да бъде решен.

Той отговори на въпрос на парламентарната група на Възраждане.

По думите му диалозите на в началото равнище тръгнали добре и щяло да се откри решение за решение на този проблем. Така ще бъдат отпушени другите благоприятни условия за развиване на Летище " Пловдив ", счита Гвоздейков.

" Държавата няма опцията и потенциала да ръководи такива огромни инфраструктурни обекти. Най-доброто решение е това летище да бъде отдадено на концесия, само че не непременно. Трябва да изготвим добър бизнес проект и план ", безапелационен бе Гвоздейков.

Той уточни, че към този момент има интерес за създаване на карго хъб на летището, който да бъде връзка сред Азия и Европа. Има интерес за създаване и на бази за техническо обслужване, което ще обезпечи работни места, сподели още транспортният министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР