Летище Франкфурт на Майн, най-голямото в Германия, съобщи за прекъсване

...
Летище Франкфурт на Майн, най-голямото в Германия, съобщи за прекъсване
Коментари Харесай

Масови протести в Германия: Фермерите блокираха достъпа до летището във Франкфурт

Летище Франкфурт на Майн, най-голямото в Германия, заяви за спиране на трафика наоколо до него в събота (3 февруари) заради митинг на фермерите, съобщи Frankfurter Rundschau .

В четвъртък придвижването на самолетите в Германия беше доста затруднено заради стачка на чиновниците по сигурността на летището, а в неделя и понеделник (4 и 5 февруари) ще стачкуват водачите на Discover Airlines, дъщерно сдружение на най-големия немски авиопревозвач Lufthansa.

" Поради митинга на фермерите ще има съществени усложнения в придвижването в региона на летище Франкфурт от ранните часове на събота, 3 февруари 2024 година Fraport (управляващата компания) моли пасажерите да пътуват с публичен превоз в случай че е допустимо или да плануват доста повече време за пътешестване с автомобил ", се показва в уеб страницата на летището.

Bild оповестява, че фермерите са докарали към 2 хиляди трактора на летището във Франкфурт за митинга.

Фермерите в Германия стачкуват към този момент съвсем месец, като блокират основни пътища и стопират придвижването в страната с тракторите си като част от митинг против проекта за унищожаване на данъчните облекчения върху дизела, употребен в селското стопанство.

Те продължиха да показват, макар че държавното управление промени първичния проект, като съобщи, че освобождението от налози за селскостопански транспортни средства ще бъде непокътнато и съкращенията на дотациите за дизел няма да бъдат въведени през идващите три години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР