Летище Бургас ще посрещне първите туристи по Южното Черноморие след

...
Летище Бургас ще посрещне първите туристи по Южното Черноморие след
Коментари Харесай

Летище Бургас посреща първите туристи по Южното Черноморие

Летище Бургас ще посрещне първите туристи по Южното Черноморие след присъединението на страната ни към Шенгенското пространство по въздух. Те ще дойдат с полет от Полша. През този туристически сезон морската аерогара чака полети от над 85 дестинации в 25 страни.

С воден салют ще бъдат посрещнати от управлението на летище Бургас първите туристи по Южното Черноморие. Те ще дойдат с постоянен полет от Краков, като първите чартърни полети за сезона се чакат през първата половина на месец май.

Историческо е събитието, тъй като това ще бъдат първите туристи, които ще преминат границата ни по облекчена процедура без паспортен надзор. Силен туристически сезон чакат от бургаското летище.

С първите чартърни полети ще дойдат и първите проведени групи туристи от  Белгия, Нидерландия, Англия и Полша, a от втората половина на месец май стартират и чартърните полети от Германия. За първи път в историята на Летище Бургас ще се извършват чартърни полети от другата страна на Иберийския полуостров - португалския град Порто.

Друг напълно нов пазар това лято е Косово. Първите туристи от Прищина ще дойдат при започване на месец юни.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР