Летище Балчик е затворено заради инцидента с разбилия се в

...
Летище Балчик е затворено заради инцидента с разбилия се в
Коментари Харесай

СЛЕД АВИОИНЦИДЕНТА: Летище Балчик остава затворено

Летище Балчик е затворено поради случая с разрушилия се в петък вечер двуместен аероплан. При злополуката почина водачът на летателната машина.

Окръжната прокуратура в Добрич е образувала досъдебно произвеждане по случая, заяви за Дарик радио окръжният прокурор Пламен Николов. Той посочи, че следствените дейности са почнали незабавно след произшествието, само че главният оглед ще бъде осъществен в съботния ден.

Разследването се поема от следовател от Националната следствена работа. Магистратите ще работят взаимно със Звеното за следствие на авиационни катастрофи към Министерството на превоза. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, както и техническа на машината, добави Николов.

Летище Балчик, което е военно, само че обслужва и цивилен полети, ще може още веднъж да действа след привършване на огледа и пренасяне на останките от самолета.
Загиналият 52-годишен водач е притежател на летателната машина и предприемач от Варна, заяви още прокурорът.

Николов съобщи, че е разпоредил да се прегледа летателната брошура на водача, с цел да се откри какъв опит е имал той – къде е придобил дееспособност, кой го е обучавал, къде се води на доклад.

Двуместният аероплан се е разрушил при кацането, откакто се блъснал мощно в пистата, преобърнал се и се запалил. Пилотът е умрял на място.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР