Летателните часове на българските военни пилоти са десет пъти по-малко

...
Летателните часове на българските военни пилоти са десет пъти по-малко
Коментари Харесай

Ген.-майор Цанко Стойков: Летателните часове на българските военни пилоти са десет пъти по-малко от стандартите на НАТО

Летателните часове на българските военни водачи са 10 пъти по-малко от стандартите на НАТО. Това стана ясно от изказването на командира на военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков в авиобаза " Крумово ". В базата в понеделник вечер катастрофира боен хеликоптер Ми-17, като при случая починаха двамата водачи на машината.

Загиналите водачи от злополуката на Ми-17 Пламен Пантелеев и Стоян Неделчев са имали по 17 и 18 часа полети от началото на година, а стандартите на НАТО са 180 часа годишно, от които 40 може да са на тренажор. Като причина за това нашите водачи да не покриват тези стандарти, Стойков уточни неналичието на задоволително ресурсно обезпечаване. 

Командирът на военно-въздушните сили отхвърли коментар на версията за развален опашен винт на хеликоптера. Тренировъчните полети са прекъснати поради тежкия случай. Остава въздушната защита и готовността за реакция при злополучие. Президентът и висш главнокомандващ на армията Румен Радев дойде в авиобаза " Крумово " и се срещна с командния състав.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР