Лестър излъга Ливърпул с миналното 1:0 в най-здравият мач от

...
Лестър излъга Ливърпул с миналното 1:0 в най-здравият мач от
Коментари Харесай

Безумни пропуски провалиха Ливърпул срещу Лестър

Лестър излъга Ливърпул с миналното 1:0 в най-здравият мач от кръга във Висшата лига. Мохамед Салах пропусна дузпа в 15-а минута, а Адемола Лукман донесе триумфа за " лисиците " в 58-а минута. Гостите евентуално няма да знаят по какъв начин са изгубили срещата, откакто Садио Мане, Салах и Диого Жота съумяха да изтърван най-малко по две огромни положения.

Двубоят стартира двуостро и още в 4-а минута Диого Жота получи късмет да стреля от комфортна позиция, само че изстрелът му беше блокиран. Минута по-късно Бубакари Сумаре шутира неопределено отдалеко. В осмата минута Джордан Хендерсън се регистрира със мощен изстрел от разстояние, само че още веднъж над вратата.

След мощното начало гостите стигнаха до късмет за 1:0. Мохамед Салах беше съборен в наказателното поле и Майкъл Оливър незабавно отсъди 11-метров углавен удар. Зад топката застана египтянинът, който обаче пропусна, а по-късно и не сполучи с добавкатаъа с глава на празна врата.

В 23-та минута натискът на " алените " продължи и след центриране на Чембърлейн Хендърсън не съумя да засече, само че топката принуди Шмайхел да прави майсторско избавяне. В 32-та минута Салах още веднъж се оказа на отлична стрелкова позиция, само че Каспър Шмайхел извади с опитност.

В 45-та минута Жота още веднъж остана на голова позиция, само че отново стреля настрана от вратата на Шмайхел.

В началото на втората част гостите продължиха да са по-активни и стигнаха до следващо голямо състояние. Садио Мане беше изведен на стрелкова позиция, само че още веднъж разочарова със завършващия си удар.

Пропуските на Ливърпул бяха осъдени три минути по-късно, когато Дюсбъри Хоу проби отляво, след което продължи към Луукман, който се оправи с Матип и Ван Дайк и стреля в близкия ъгъл за 1:0. Така Луукман се разписа единствено 150 секунди, откакто влезе в игра на мястото на Ихеаначо.

" Лисиците " се върнаха обратно, с цел да пазят резултата, а сякаш силите и концепциите на " мърсисайдци " започнаха да привършват. В последните 10 минути обаче възможностите още веднъж заваляха. Диого Жота отново не уцели вратата в 82-а минута, а 4 по-късно Ван Дайк беше спрян от вездсъщия Шмайхел. До края на мача опълчението на Лестър някак устоя и отборът на Брендън Роджърс се поздравиха с минималния триумф

РЕЗУЛТАТИ:

Саутхемптън - Тотнъм 1:1

Кристъл Палас - Норич 3:0

Уотфорд - Уест Хям 1:4
Свързани вести И Клопо яхна метлата: без неимунизирани в Ливърпул Ливърпул изхвърли Милан от Европа! Резултати и голмайстори от Шампионската лига Ливърпул нямат спирка, отвяха Ман Юн с 5:0
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР